2016-01-22 16:07:38• hírek • Szatmar.ro

Éjszakai segélyakció

A tartósan rendkívül hideg időjárás miatt a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet január 22-ről 23-ra és 23-ról 24-re virradó éjszaka segélyakciót indít, mely keretén belül egy szociális asszisztensből, egy egészségügyi asszisztensből és önkéntesekből álló csapat éjszakai menedékhelyre szállítja a hajléktalanokat.

Az akció során egy mentőautóval járják körbe Szatmárnémeti utcáit és forró tea illetve margarinos kenyér kiosztása után menedékhelyre viszik a rászorulókat.

Az akció a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség, a Szatmárnémeti Városi Rendőrség, a Szatmár Megyei Csendőrfelügyelőség, a 112-es Segélyhívó Szolgálat, a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztálya és a SPAS Hajléktalan Szálló együttműködésével zajlik majd.

A fent említett hatóságok az akció során menedék nélkül levő személyek észlelése esetén az akció vezetőjét, Nevezi László szociális asszistenst, a Caritas munkatársát értesítik, majd ezt követően a Caritas csapata a hatóságok által említett helyszínre is kimegy, hogy teával, margarinos kenyérrel lássa el a rászorulót, majd egy menedékhelyre szállítsa.

Ugyanakkor január 25-én, hétfőn folytatódik a teaosztási akció. A Caritas csapata déli 12 órától ismét 200 adag forró teát és margarinos kenyeret oszt majd ki Szatmárnémetiben, a Vulturului utcában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: