2019-08-26 12:46:01• hírek • Nagy Tímea

Éjszakai razziát tartottak a hétvégén Szatmárnémeti-szerte

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség péntekről szombatra virradóan éjszakai razziát tartott.

Éjszaka 23:00 órától hajnali 3:00-ig vonultak ki a megyeszékhely több pontjára balesetek és egyéb bűntettek megelőzése céljából. Az akció sikeresnek bizonyult.

 

A négy órás megmozdulás során 15 közúti bűncselekmény esetében összesen 4.000 lej értékben büntettek. Három jogosítvány ugrott ittas vezetés miatt, valamint két forgalmi engedélyt is elvettek. Az utóbbiak közül az egyik autón a R.A.R. előírásainak nem megfelelő ablakfóliát találtak, másik lejárt műszakival rótta az utakat.

 

Kettejüket in flagranti kapták rajta: Az est folyamán egy ittas vezetőt állítottak félre, egy másik esetben pedig a sofőr nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

 

A közrendre felügyelő rendőrségi munkatársak túlnyomó részben a lakónegyedekben, illetve a régi központhoz közel eső utcákban igazoltattak. Összesen 82 emberrel vetették elő a személyiket, ebből 18-at meg is bírságoltak, összesen 4.600 lej értékben.

 

Ennek a razziának köszönhetően találtak rá egy bűnözőre, aki ellen a Brassó Megyei Bíróság adott ki körözést, mivel nem vonult börtönbe a kijelölt napon. Az illető közlekedési bűncselekményt követett el. A szatmári börtönbe zárták.

 

A teljes hétvégét illetően, péntektől vasárnapig mintegy 200 közlekedési szabálysértést regisztrált a felügyelőség. A kiosztott bírság 112.000 lejre rúgott.

 

52 jogosítványt és 3 forgalmi engedélyt vettek el. 8 esetben pedig tetten érték a vétkes autóvezetőket, köztük ittasokkal és jogsival nem rendelkezőkkel egyaránt.

 

A három nap alatt több mint 100, a társas együttélés szabályai ellen vétett személyt birságoltak hozzávetőleg 28.200 lej büntetés befizetésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: