2013-09-06 18:20:17• hírek • Kocsis Zoltán

Éjszaka szerelik fel a székeket az Olimpia-stadionban

Tizennyolc órával a Craiova elleni első bajnoki előtt az Olimpia stadionban még festették a főlelátót. Mindenütt festékszag áradt, a székeket viszont még senki sem látta. Valamikor a délután során kell megérkezniök és éjszaka szerelik fel őket - legalábbis a vezetők ígéretei szerint. Hogy bérletből mennyi fogyott, senki sem tudja.

Újonnan aszfaltozott járda, friss betonozás és vakolás nyomai, átfestett eredményjelző tábla - készül a szatmárnémeti stadion az Olimpia szombat délelőtti, Craiovai FC Universitatea elleni meccsére. A találkozót megelőző várakozás érthető, hisz a csapat hét év után léphet ismét pályára a romániai labdarúgás második vonalában. Erre az alkalomra még vadiúj műanyagszékek is kerülnek az elmúlt hetekben leszigetelt fő lelátóra. Az ígéretek szerint legalábbis, hisz péntek délután 16.30 óráig ezeket az ülőalkalmatosságokat még senki sem látta! Pedig az eredeti tervek szerint már csütörtökön el kellett volna kezdeni felszerelni őket.

„Öt óra körül kell megérkezzenek, mondta ottjártunkkor Cristian Bozai Voda, a polgármesteri hivatal közterület-fenntartó szolgálatának vezetője. Nincs mit tennünk, éjszaka kell felszerelnünk őket", tette hozzá. Azt azonban nem tudta megmondani, mi okozta a késést és azt sem, egyáltalán a világ melyik sarkából hozzák őket...

A kellemes őszi időjárást kihasználva péntek délután kilátogatott a stadionba Elmo nevű kutyájával Both Gábor is. A sárga-kékek legendája szkeptikusnak bizonyult azzal kapcsolatban, hogy az éjszaka során sikerülhet-e felszerelni az összes széket. „Ha ülőhelyekben számoljuk, akkor olyan 13.000 ezren férnek be a stadionban, de voltak itt már 18.000-en is. Az igazság az, hogy Szatmárnak elég lenne egy 6-7000-es modern kis ékszerdoboz is. Ha már itt tartunk, szomorú, hogy ebben a stadionban 40 éve nem csinált senki semmit. Már a korábbi padok is elkorhadtak. Pedig volt az Olimpiának régen klubháza, edzőpályája is...", tekintett melankolikusan a múltba a szatmári szurkolók egykori bálványa.

Mi tekintsünk azonban inkább a jövőbe, legalábbis a szombat 11.00 órakor kezdődő mérkőzésig. Azt sajnos nem tudtuk meg, hány bérletet sikerült eladni (senki sem tudta megmondani), egy biztos: nagy az izgalom. „Kipróbáltuk az új kapufákat. A hálók még nem voltak felszerelve, így azokat nem próbálhatták ki a fiúk, mondta viccelődve Csík Tibor. Természetesen izgulunk, de fel vagyunk készülve a meccsre, úgyhogy bizakodóak vagyunk", tette hozzá a mester.

Az olasz Nicolo Napoli edzette Craiovai FC Universitatea együttese két éves kizárás után a múlt héten játszotta első tétmeccsét a Román Kupában - Csíkék azt nézték meg videóról. Ezek alapján a szatmári szakvezetés a rutinos olasz mestert emelte ki és több tapasztalt játékosra hívta fel tanítványai figyelmét.

Ami az Olimpia keretét illeti, az utolsó napokban eldőlt, hogy a próbázó Székely kapus és Gombar nem marad a csapat tagja, visszakerült viszont a keretbe Marinas és Miron. A szatmári közönség egy régi ismerőst is üdvözölhet: a másfél évtizeddel ezelőtt már az Oli keretében megfordult Marius Balau is szerződést kapott.

Az utóbbi napokban szárnyra kaptak olyan hírek, melyek szerint a közszolgálati tévé és a DigiSport is érdeklődik a közvetítési lehetőségekről, ám információink szerint az utóbbi napokban senki sem kereste ezzel kapcsolatban a szatmári vezetőket.

Az Olimpia kerete:
Şuta Marius (kapus, 1989), Anca Iulian (kapus, 1995), Miron Bogdan (kapus, 1990), Mureşan Florin (jobbhátvéd, balhátvéd, 1990), Ene Cornel (hátvéd minden poszton, 1993), Moş Flaviu (jobbhátvéd, középhátvéd, 1987), Munteanu Dumitru (minden poszton bevethető, 1989), Marius Bălău (hátvéd, 1980)Molnar Cristian (szélső középpályás, 1989), Iuhas Cosmin (balhátvéd, középhátvéd, 1984), Villand Róbert (középső középpályás, 1988), Sabău Adrian (középhátvéd, 1993), Kinczel János (csatár, 1993), Micaş Adrian (középhátvéd, középpályás, 1988), Svartzkopf István (középső középpályás, 1987), Zsiga Ervin (szélső középpályás, 1991), Hanus Petru (baloldali középpályás, 1991), Fejer Daniel (középcsatár, 1987), Roghină Bogdan (középső középpályás, 1994), Gavrilescu Dan (szélső középpályás, 1987), Dragoş Petre (középcsatár, 1988), Bujor Vlad (csatár, 1988), Lemac Denis (csatár, 1994), Adrian Marinaş (csatár, 1988), Prodan Ciprian (csatár, játékos-edző, 1979).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: