2009-08-03 14:59:29• hírek • Gozner Gertrud

Éjjeli száguldások

Amióta beszüntették az állóradarok működését egyre több probléma van az utakon - nyilatkozta lapunknak Szabó Elek, Egri polgármestere. Például a múlt héten egy tehenet ütöttek el a településen, ráadásul pont a csordásé volt - tette hozzá.

Főleg éjszaka veszélyesek az utak, hallhatóan nagy sebességgel száguldoznak az autósok, mert tudják úgysem tehetünk semmit ellenünk. Ez különösen akkor életveszélyes, ha valaki a sötétben az út szélén közlekedik, vagy ha véletlenül az úttest közepére téved - fejtette ki a polgármester. Sajnos a radar híján nincs ki megállítsa őket, a rendőrség sokszor tehetetlen, mert sokan visszaélnek a hatalmukkal és kimagyarázzák száguldozásaikat a rend őrei előtt - véli Szabó.

Szabó Elek sajnálja, hogy törvénytelennek lettek nyilvánítva ezek a készülékek, mert szükség van rájuk és meg kell találni rá a jogi keretet, hogy a jövőben újra működhessenek. Ugyanakkor értelmetlennek tartja, hogy az így megbüntettet autósok visszakapják a pénzüket, mivel a törvénysértés azáltal, hogy túllépte a megengedett sebességet így is-úgy is megtörtént.

 

A polgármester úgy tudja, hogy szeptemberben indítja meg az Országos Közbeszerzési Hivatal a bukaresti bíróságon az eljárást a 47 polgármesteri hivatal, így Egri község ellen is. Valószínűleg megsemmisítésre kerül a sebességmérőt működtető céggel kötött szerződés és adminisztratív büntetést rónak ki a polgármester nevére - magyarázta az elöljáró.

Ana Malaescu, a rendőrségi szóvivő szerint még nem tudni mikor lesznek újra funkcionálisak a radarkészülékek, de ez az időszak sem kedvez a gyorshajtóknak, mert a fixradarok helyett mozgó mérőkészülékekkel igyekszik a szatmári rendőrség kiszúrni a sebesség-mániásokat. Mindent megteszünk azért, hogy a lakosság ne érezze a különbséget és továbbra is megmaradjon a közlekedés biztonsága - zárta mondanivalóját a szóvivő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: