2017-08-10 14:38:25• hírek • Kocsis Zoltán

Éjjel is az útlevélre várnak

Időgép nélkül is az 1990-es években érezhetik magukat azok, akik a napokban személyigazolványhoz, esetleg útlevélhez kívánnak jutni Szatmárnémetiben. Van, aki a Petőfi Sándor nevét viselő utcán található hivatal előtt is alszik!

Valószínűleg sokan emlékeznek arra, hogy még a 2000-es évek elején is órákat, akár napokat kellett sorban állni, amíg az ember végre kérvényezhette útlevele elkészítését. Az idősebbek pedig nyilván arra is jól emlékeznek, amikor egy fél kenyérért, maréknyi cukorért, olajért, vajért kellett órákat sorban állni az üzletek előtt az „átkosban”.

Hasonló a helyzet a Petőfi utcában is, ahol sokan, több tucatnyian haza se mennek éjszaka: a magukkal hozott székeken, esetleg autóikban alszanak. Hogy reggel ott legyenek a hivatal nyitásakor. Elsők legyenek. Van, aki azt állítja, négy napja áll sorban.

Mi okozza a gondot?
Egyrészt, sokan nem tudják, nem akarják elfogadni, vagy nem boldogulnak az online előjegyzéssel. Másrészt a külföldön dolgozó ezrek, tízezrek közül sokan augusztusi szabadságuk alatt igyekeznek elintézni személyes okmányaik szükséges cseréjét, drasztikusan megemelve az ügyfelek számát. Harmadrészt – és ezt már Darius Filip prefektus mondja - személyzeti hiánnyal küszködnek. De ígéretet tett: mindenkinek kiállítják időben az okmányait...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: