2012-02-15 10:03:30• hírek • Kocsis Zoltán

Ej, hol van már a tavalyi Muzsdalyi-tó?

Komoly sajtóvisszhangot váltott ki a tavalyi esztendő végén, hogy szinte egyik napról a másikra eltűnt a víz a Szatmárnémeti közelében található Muzsdalyi-tóból. Vele együtt pedig a teljes bioszféra. Nem valamilyen megmagyarázhatatlan természeti jelenség okozta a történteket, még csak a földönkívülieket sem lehet semmilyen turpissággal vádolni: az Avasújvárosi Polgármesteri Hivatal engedte le a vizet.

A hivatalos indoklás szerint azért, mert az utolsó leeresztés óta, amire 1989-ben került sor, alaposan felgyűlt a hulladék a tó fenéken, ráadásul túlságosan elszaporodtak a ragadozók a vízben. A megfogalmazás, hogy az indoklás hivatalos lett volna, pusztán bevett újságírói sablon: a polgármesteri hivatal ugyanis senkit nem értesített szándékáról.

Sem a Megyei Vízgazdálkodási Igazgatóságot, sem az Országos Talajjavító Hatóságot, amely papíron a tavat adminisztrálja, sem a Sporthorgászok és Vadászok Megyei Egyesületét, amely hivatalosan a halakat birtokolta. Utóbbiakat a hírek szerint kilogrammonként nyolc lejért bocsátotta áruba a polgármesteri hivatal. Érdekes kérdés, hogy a polgármesteri hivatal miként könyvelhette el a bevételeket....

A tó vizének leengedése azonban mégsem történt nyomtalanul: Remus Tiplea avasfelsőfalui fotós lencsevégre kapta az ott történteket és megkeresésünkre készséggel rendelkezésünkre bocsátotta azokat. „Örülök, hogy képeim felkeltették a sajtó érdeklődését és hogy közreműködhetek olvasóik tájékoztatásában", válaszolta megkeresésünkre Remus Tiplea.

Néhány új felvétel a téli Muzsdalyi-tóról!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: