2006-12-11 12:30:58• hírek • István Löchli

Éhségsztrájk a börtönökben

 Románia börtöneinek felében éhségsztrájkba kezdtek a rabok.
Románia börtöneinek felében éhségsztrájkba kezdtek a rabok, tiltakozásul a rossz körülményekért és túlzsúfoltságért, illetve egy kegyelmi törvény visszautasítása miatt.
Nemrég a parlament elé került az a kegyelmi törvény, miszerint az 5 évnél rövidebb szabadságvesztésre ítélt bűnözők amnesztiát kapjanak. Ezt a parlament elutasította, ugyanis itt több tízezer elítélt szabadon engedéséről van szó, így az elítéltek tiltakozásképp éhségsztrájkba kezdtek.
Az elítéltek még arra panaszkodnak, hogy nem megfelelőek a körülmények a börtönökben, rossz az étel, illetve túlzsúfoltak a börtönök, így van mikor egy ágyban két rabnak kell aludnia. Călin Popescu Tăriceanu kormányfő rendkívüli tanácskozást hívott össze, a tanácskozáson pedig jelen volt Monica Macovei igazságügy miniszter és Alexandru Şerban, az országos büntetés végrehajtás vezetője.
Hogy lecsillapítsák a kedélyeket, az eddigi ismeretek szerint több pénzt adnak a börtönkörülmények javítására, illetve börtön pszichológusokat vetnek be a helyzet normalizálása érdekében.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: