2019-12-01 09:25:45• hírek • Hirado.hu

Ehető tányérral csökkentenék a műanyagszennyezést

Foto: CNN
Foto: CNN

Remek ötlettel állt elő egy dél-afrikai startup vállalkozás: hogy csökkentsék az óriási mértékű műanyagszennyezést, amelynek jelentős hányadát az élelmiszerek csomagolása és a műanyag tányérok és evőeszközök teszik ki, praktikus, ehető alapanyagból készült tányérok gyártásába kezdett.

Az ételekhez használt csomagolások jelentős része az óceánokban végzi, ami nagyban veszélyezteti a vizek élővilágát. A műanyaghulladékok lebomlási ideje pedig több száz év is lehet – olvasható a CNN hírei közt.
 

Az ENSZ szerint a világon évente 300 millió tonna műanyaghulladék keletkezik, de ennek csak 14 százalékát hasznosítják újra.


Egy dél-afrikai startup vállalkozás, a Munch Bowls, hogy javítson ezen a kritikus állapoton biológiailag lebomló, búzából készült tányérokat állít elő, amelyeket az étkezés során el is lehet fogyasztani.A különleges tányér vegán, forró folyadékot is képes megtartani akár öt órán keresztül, továbbá 15 hónapig tárolható a gyártást követően.
A cég szerint terméke kitűnő kellék piknikekhez, partikhoz vagy céges rendezvényekhez.


A startuphoz már érkeztek megrendelések hotelektől és vendéglátóiparral foglalkozó vállalatoktól Dél-Afrikától kezdve Belgiumból, Szingapúrból és Dubaiból is.


Az ehető tányért eredetileg kézzel készítették, a nagy kereslet miatt azonban már gépesítették a gyártást.
A tányér természetes alapanyagokból készült, könnyen beilleszthető az egészséges étrendbe, sima és édes ízesítésben is kapható.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: