2016-12-07 04:53:00• hírek • Választási hirdetés

Együttműködve lesz jó az út Csomaközön is

Rossz az út Csomaközön, és természetesen ez érdekli leginkább a helybelieket. Mármint az, hogy mikor lesz végre jó. Nos, ilyen körülmények között nehéz egy képviselőjelöltnek az elképzeléseiről beszélni - vallotta be Erdei-Dolóczki István.

Szatmár megye rangidős képviselőjelöltje persze mégis igyekezte kifejteni Schwarczkopf János polgármester úrnak és csapatának, hogy együttesen, az összefogás révén lehet a kialakult helyzeten változtatni. Beszélni kell arról, hogy az előző megyei vezetőség miként képzelte el (egész pontosan: nem helyesen tervezte meg) Szatmár úthálózatának karbantartását.

De a lényeg talán inkább az - nyomatékosította -, hogy végre bírósági határozat mondja ki, lehet foltozni a megyeközpontban, azaz két évnyi „tanakodást" követően végre lehet folytatni a meghirdetett munkálatokat. Bebizonyosodott, hogy érvényes volt a közbeszerzési eljárás. Remélhetőleg, mihamarabb hasonló határozat születik a megye egészére nézve. Azaz megkezdődhet végre a tényleges munkálkodás, lehet javítani a csomaköziek útjait is.

- A parlamenti választásokon pedig azért is kell részt vennünk minél nagyobb számban - érvelt az óriási közigazgatási tapasztalattal rendelkező szakember-politikus -, mert a fenti példa is mutatja, ha mi magunk nem vagyunk ott, mások számára nem a mi útjaink a legfontosabbak, nem kezelik ezeket is prioritásként.

A beszélgetés keretében szó esett arról is, hogy szerencsére sikerült egy kisebb romániai-erdélyi magyar összefogást megvalósítani az RMDSZ és az MPP között. Mint elhangzott, ennek mindenki örül. Ennek szellemében közösen kell megszólítanunk a többiek között minden csomaközit is, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy legyen képviseletünk ott, ahol az országos döntések megszületnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: