2010-09-27 14:42:46• hírek • Szatmar.ro

Megelőznek a rendőrök

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség is csatlakozik ahhoz az országos programhoz, amit szeptember 27-e és október 1-je között rendeznek meg.

A bűnözés megelőzése érdekében tartanak felvilágosító előadásokat a fiatalok számára a rendőrség illetékes osztályának munkatársai. Szatmár megyében a bűnözés szempontjából a leggyakoribb gond a lakásokból, illetve a kocsikból történő lopás, így a hangsúlyt ennek függvényében a hasonló esetek megelőzésére fekteti a rendfenntartó erő. Nem csupán erről lesz azonban szó az előadásokon.

A bűnmegelőzési osztály a fiatalkorú bűnözésről, az iskolán belüli erőszakról, a fiatalkorúak áldozattá válásáról, a drogfogyasztásról, illetve a biztonságos közlekedésről világosítják majd fel a tanulókat, illetve látják el tanácsokkal őket annak érdekében, hogy ne válhassanak ők is áldozattá.
A találkozókon oktató filmeket vetítenek majd, valamint különböző felvilágosító anyagokat osztogatnak.

A rendőrségi felmérések alapján a lakosság csak azután kezd el érdeklődni a megelőzés iránt, miután már megtörténik a baj, a szakemberek azonban azt szeretnék, ha minél több esetet megtudnának előzni. Ennek érdekében esett választásuk a kilencedikes tanulókra, akik úgy tűnik a legfogékonyabbak a bűnmegelőzési felvilágosításokra.

Szeptember 27-én a megyeszékhelyen, a Ioan Slavici Főgimnáziumban tartanak előadást 13 órától, 28-án pedig több helyszínre is ellátogat a rendőrség munkatársai, így Batizra, Egribe, Halmiba, Túrtererebes, valamint Kökényesdre, ahol a falvakon elkövetett bűncselekményekről oktatnak.

Több szatmárnémeti diákot világosítanak majd fel szeptember 29-től október 1-jéig az autóból való lopás témájában, a kereskedelmi egységekben történő lopásról, illetve a biztonságos közlekedésről.

A szakemberek úgy vélik sikerük van ezeknek a megelőzési heteknek, mivel az elsajátított tudásnak köszönhetően jelentős javulás észlelhető a bűnmegelőzésben. Az iskolák környéken csökkent az erőszakos viselkedések száma, lopásra is főként a különböző sporteseményeken kerül sor.


A megelőzésre fektetik a hangsúlyt a rend őrei
A megelőzésre fektetik a hangsúlyt a rend őrei


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: