2007-05-15 19:55:49• hírek • Szatmar.ro

IGEN-re buzdít az RMDSZ

nepszavazasMarkó: Nézzék meg személyesen az erdélyi utakat, azután döntsék el, túl sok pénzt kaptak- e ezek a megyék.

Markó Béla RMDSZ elnök felkérte az eljárások elindítóit, látogassanak el Erdélybe, és a helyszínen ellenőrizzék az erdélyi megyék infrastruktúráját, útjait, ezután döntsék el, valóban túl sok pénzt kaptak-e ezek a megyék.

Rendkívül veszélyesnek nevezte Traian Băsescu államelnök egyre erősödő magyarellenes retorikáját Markó Béla szövetségi elnök. Bukaresti sajtóértekezletén a miniszterelnök-helyettes leszögezte: senkinek sincs joga veszélyeztetni a román-magyar együttélés terén elért eredményeket, a nemzetiségek közötti párbeszédet.  Az RMDSZ elnöke hozzátette, aggasztó, hogy a  magyarellenes nyilatkozatok mindig előkerülnek, amikor egy feszültebb politikai helyzet áll elő. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a hétvégén lezajlott Országos Önkormányzati Tanács megerősítette a Szövetség azon döntését, miszerint IGEN szavazatra buzdítja az erdélyi magyarságot, és kiáll a parlamenti demokrácia mellett. 

Az elnök szerint bizarr és veszélyes mentalitásúak azok a vádak, amelyek alapján az Ügyészség eljárást indított az RMDSZ egyes tisztségviselői ellen. - Most tudtam meg, hogy bűntény az, hogy –kormányzati és parlamenti eszközökkel- a saját közösségedet támogasd. Most tudtam meg azt is, hogy a magyar önkormányzatok és általában Erdély túl sok költségvetési támogatásban részesül – mondta az elnök, aki egyben aggasztónak és félelmet keltőnek nevezte az ilyenforma eljárásokat, ami értékelése szerint gyakorlatilag azt mutatja, hogy ma Romániában “bűn” a magyarokat támogatni. Az RMDSZ elnöke kifejtette, nem is kollégái sorsa aggasztja igazán, hiszen ők nyilvánvalóan nem követtek el törvénysértést, hanem az, hogy tovább él ez a veszélyes mentalitás. Markó Béla egyben felkérte az eljárások elindítóit, látogassanak el Erdélybe, és a helyszínen ellenőrizzék az erdélyi megyék infrastruktúráját, útjait, és ezután döntsék el, valóban túl sok pénzt kaptak-e ezek a megyék.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: