2015-11-13 18:05:01• hírek • refszatmar.eu

Együttgondolkodtak a hatékonyabb ifjúsági munkáról

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület missziósai, katekétikai előadói és ifjúsági munkásai gyűltek össze a nagyváradi püspökség tanácstermében, hogy megismerkedjenek az Exodus nevű ifjúsági munka lehetőségeivel.

Csütörtök délelőtt 10 órakor gyűltek össze mindazok, akik hatékonyabb munkát szeretnének elérni az ifjúság területén. Csűry István püspök rövid nyitóáhítatában azokról az elöljárókról szólt, akik az Ige és a tanítás szolgálatában szorgalmasak: „A vezetésben bevált presbiterek kétszeres megbecsülést érdemelnek: elsősorban azok, akik az igehirdetésben és a tanításban fáradoznak" (1Tim 5,17) És itt nyilván nem csak a mai értelemben vett presbiterekről van szó.

Jim Browntól, az északír Exodus ifjúsági misszió vezetőjétől a tanítványképzésről hallottak az egybegyűltek. Az Exodus Alapítvány 1997 óta foglalkozik Erdélyben a fiatalokkal. Mike Pál magyarkéci lelkipásztor tolmácsolásában elhangzott, hogy Jézus missziói parancsának akarnak engedelmeskedni az exodusosok is: tegyetek tanítványokká minden népeket! Jézus követésének vannak állomásai, melyek jelzik a fejlődést, ami nem feltétlenül számszerűségben, hanem nagyszerűségben kell jelentkezzen. A tanítványozó ifjúsági munkában a fejlődést a mélyítés által kell elképzelni, amit először a felfedezésben, aztán a fegyelemben, a kifejezésben és a kiterjesztésben élhet meg a keresztyén fiatal. Brown az Exodus Europe misszió igazgatója több missziós csoportot hozott létre Romániában és Magyarországon, most a püspökségen osztotta meg a tanítvánnyá tétellel kapcsolatos tapasztalatait, gyakorlatait, melyre nyitottak voltak az őt hallgatók.

Szünet után Dénes Levente az ún. Step Out-Step In programot ismertette az ifjúsági munkásokkal. A projektkoordinátor elmondta, hogy céljuk a fiatalok megszólítása, Istenhez vezetése, egy életre szóló döntés meghozatalának elősegítése, hogy fejlődő, szolgáló, újabb tanítványokat képző tanítványokká váljanak.

A végén fórumbeszélgetés alakult ki, amit Dénes István egyházkerületi generális direktor és Vinczéné Pálfi Judit egyházkerületi missziói előadó-tanácsos koordinált. Jó volt erről a témáról együttgondolkodni, hiszen egyre kevesebb ifjút látunk a templomainkban. Legyen a megbeszélésnek hatékony cselekedet a gyümölcse!

A Szatmári Református Egyházmegyét Ilonczai Zsombor és Rácz Ervin képviselte, akik az egyházkerület nyitottságát és fejlődését tapasztalva lelkiek terén azt is észrevehették szatmáriként, hogy a nagyváradi egyházkerületi székház, amelynek alapjait előző évben tették le, már ékessége Nagyváradnak, s hamarosan átadásra kész állapotban lesz. Soli Deo Gloria.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: