2011-07-07 17:10:27• hírek • Szatmár.ro

Együtt zarándokoltak a sekrestyések

Idén Nagybánya és környéke volt a Püspökség Világiak Irodája által szervezett Sekrestyések Zarándoklatának a célpontja.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezték az egyházmegye sekrestyéseinek zarándoklatát, melyre ez alkalommal Nagybánya festői tájain került sor. A Püspökség Világiak Irodája igyekszik odafigyelni az egyházmegye különböző közösségeire, az egyházközségek lelkiségi csoportjaira, de azokra a plébániai munkatársakra is, akik többnyire egyénileg, plébánosukkal együttműködve végzik mindennapi csendes, háttérben zajló, de annál fontosabb munkájukat. Ilyenek a sekrestyések, akik az iroda szervezésében évente egyszer, a nyár során együtt töltenek pár napot az egyházmegye különböző pontjain tevékenykedő társaikkal - bátorítást, tanácsokat, buzdítást adva egymásnak.

Idén július 4. és 6-a között zajlott a kirándulás, melynek első állomása - a híres Petőfi-emlékhely megtekintésével - Koltó volt. Az első nap délutánján Mogosa, Sujor és Kereszthegy tályain sétáltak, szemlélődtek, kedden az aknasugatagi gyógyfürdőn pihentek, szerdán pedig a veresvizi (Nagybánya) Krisztus Király plébánián töltekeztek. Itt követték végig a város híres festőiskolájának történetét Véső Ágoston festőművész bemutatásában, de megtekintettek egy képes bemutatót is Kinczel Ferenc nagybányai Erdélyi Kárpát Egyesület képviselő gondolataival „Az alpok gyöngyszemeiről". Ft. Szmutku Róbert plébános a vendégfogadás szép tanúbizonyságát adva nem csupán plébániáján fogadta, de délután még ligeti sétára is elkísérte a csoportot, mely ezután indult vissza Szatmárnémetibe.

A zarándokok útközben végig imádkoztak - a Szűzanya kezét megfogva a rózsafüzérben, elmélkedve a természet tisztaságában és elmerülve a templomok csendjében. Elmondásuk szerint az idei kirándulás is kivételes élményt jelentett, a találkozás más plébániák sekrestyéseivel pedig mindig megerősítés hivatásukban.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: