2013-12-18 15:50:31• hírek • Szatmár.ro

Együtt szebb a karácsony!

A Szent Jakab Idősnapközijének ellátottai eseménydúsan töltötték az adventi időszakot. Iskolások betlehemes játékkal kedveskedtek az időseknek.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Szent Jakab Idősnapközi ellátottai eseménydúsan töltötték az adventi időszakot. A közös ünnepi készülődés jegyében az idősek, meglátogatták két olyan társukat, akik egészségi állapotuk miatt már nem tudnak részt venni a közösség életében, így haza vitték nekik a szeretet lángját.

Az ünnep-várás hangulatát tovább fokozták mindazok a fiatalok, akik betlehemes játékkal, karácsonyi dalokkal, saját készítésű süteménnyel és gyümölcsökkel ajándékozták meg az időseket. Az ünnepi forgatagban vendégként érkeztek a Szent Jakab Idős-napközibe a Mikolai általános iskola, a Hám János, a Mircea Eliade, az Avram Iancu, a Lucian Blaga és a Művészeti Iskola, valamint a Református Gimnázium diákjai. A közös kántálás, a hagyományőrző előadások sok örömet hoztak az időseknek.

Az ünnep várás az „Együtt szebb a karácsony!" mottó alatt zajlott, mivel a Szent Jakab Központ idősei abban hisznek, hogy a boldogság csak akkor lehet teljes, ha a szeretteink és kedves embertársaik is részt vesznek az ünneplésben.

A Református Gimnázium tanulóinak látogatásakor a Szatmár.ro is jelen volt az idősnapköziben. Az iskola IX. B és X. B osztályosai karácsonyi dalokkal, verssel és prózával örvendeztették meg az időseket. A karácsonyi műsor összeállításában Balvinszky Mária és Székely Tünde vallástanárok voltak a diákok segítségére.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: