2017-08-31 11:59:10• hírek • Szatmár.ro

Együtt játszunk, együtt tanulunk - Német nyelvű tábor Nagyszokondon

Együtt játszunk, együtt tanulunk a mottója annak a német nyelvű tábornak amely augusztus utolsó hetében a Baden-Württemberg-International nevű németországi szervezet támogatásával zajlik Nagyszokondon.

A táborban - melynek szervezői a Kálvária templom német közössége, a Sathmarense Kulturális Egyesület valamint a Szatmári Német Demokrata Fórum -, ötven gyermek és fiatal vesz részt.

A szervezők változatos programot állítottak össze a résztvevőknek. Volt vándorlás az erdőben, kiscsoportos beszélgetések - melyek témái a család és a közösség – színjátszás, értékek árverése, kézműves foglalkozások, focimérkőzés, ügyességi vetélkedők, közös énektanulás és persze sok sok játék.

„A tábor tevékenységei német nyelven folynak, mivel az a cél, hogy a résztvevők alkalmazzák nyelvismeretüket és fejlesszék nyelvtudásukat”, mondta Bontó Gabriella táborvezető, a Johann  Ettinger Német Elméleti Liceum hitoktatója. Ezen kívül a gyermekek és a fiatalok megnéztek egy bemutatót a Szatmári Gemeinsam Német  Ifjúsági szervezet programjairól, melynek kapcsán elbeszélgettek a szatmári sváb hagyományokról.

A tábor ideje alatt a gyermekek és a fiatalok részt vesznek egy közös szentmisén melyet Orbán Michael, a Kálvária templom német közösségének a plébánosa celebrál a nagyszokondi római-katolikus templomban. Az utolsó este tábortüzet gyújtanak és pizsama partit tartanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: