2009-08-10 16:32:16• hírek • Gozner Gertrud

Együtt imádkoztak és nevettek

Augusztus 3. és 10. között Nagytarnán szervezték meg a Szatmári Egyházmegye fiataljai számára az idei IKE-tábort. Az ifjúsági találkozóként ismert rendezvényt a kilencvenes évektől kezdve szinte minden évben megtartották, az utóbbi hat évből ötször Nagytarnán került rá sor - tudtuk meg Rácz Ervin segéd-lelkipásztortól.

Tizennyolc gyülekezet ifjai vettek részt a táborban, volt ahonnan húszan, és voltak olyan gyülekezetek ahonnan csak egy személy érkezett. Összesen 104 fiatal táborozott egy hétig Nagytarnán, vezetőkkel, lelkipásztorokkal és szakácsokkal együtt körülbelül 120-an voltunk - nyilatkozta a segédlelkész.

Előadások, vetélkedők, szituációs játékok és koncertek színesítették a tábor programját. Többek közt fellépett a Szamos negyedi Imánuel Ifjúsági Énekkar, a nagyváradi Talentum Együttes, valamint a szatmári református egyházmegye lelkészkórusa. Minden nap istentiszteletet tartottak, a tábornyitón maga Csűry István, a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület megbízott püspöke hirdetett Igét.

Több vendégelőadó is megfordult a táborban. Póti Eduárd történelemtanár két előadást is tartott az előreformátorokról, és az 500 éves évforduló kapcsán Kálvin János életéről. Király Lajos batizi lelkipásztor Kálvin erkölcsi tanításának 21. századi vetületeiről beszélt a fiataloknak. A tábor bibliaóráinak legfőbb tematikája a kapcsolatunk az emberrel és Istennel volt - magyarázta Rácz Ervin.

A korábbi évekhez képest többen jöttek el az idei IKE-táborba. A nagy korkülönbségek ellenére nagyon sok új barátság szövődött a különböző településekről érkezett fiatalok között. Együtt énekeltünk, együtt imádkoztunk, együtt nevettünk és együtt sírtunk, amikor el kellett válnunk egymástól - zárta beszámolóját a segédlelkész.


104 fiatal vett részt az idei nagytarnai IKE-táborban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: