2013-02-25 13:31:43• hírek • Póti Orsolya

Istentisztelet az ökumenikus női világimanap alkalmából

Az ökumenikus világimanap története immár több évszázadosnak mondható, hiszen kezdetei az 1870-es évekre nyúlnak vissza. A Szatmárnémeti Magyar Baptista Imaházban március első péntekén istentiszteletre kerül sor ez alkalomból.

Azokban az országokban, ahol régóta megtartják az ökumenikus női világimanapot, egész mozgalommá nőtte ki magát a rendezvény és a szervezésében évről évre többen vesznek részt, újabb és újabb csoportok csatlakoznak.

A világnap célja különböző országok keresztény női csoportjai kapcsolatfelvételének elősegítése, az ismeret átadása, ezáltal a közösségek megerősítése.

Minden évben más-más ország női bizottsága készíti el az imanapi istentisztelet anyagát, amelyet elküld más országoknak. Idén a franciaországi bizottság készítette el az anyagot, és ennek segítségével készült az imanap megtartására a szatmári magyar baptista gyülekezet is - tudtuk meg Szűcs Sándortól, a gyülekezet lelkipásztorától.

A minden év március első péntekén megtartott istentiszteletek része egy kötetlen, szeretetvendégséggel egybekötött beszélgetés is. A Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet március 1-jén, péntek délután 17 órától szervezi meg az istentisztelet az István téri imaházban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: