2012-06-06 15:37:40• hírek • Szatmár.ro

Együtt folytatjuk Szatmár megyéért!

A Német Demokrata Fórum és az RMDSZ városi és megyei szervezeteinek közös nyilatkozatai.

A Német Demokrata Fórum és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetősége a 2012-es helyhatósági választásokat megelőzően közös döntést hozott arról, hogy közös listákat indítanak megyei szinten illetve több Szatmár megyei településen.

Ennek az együttműködésnek több évtizedes hagyománya van megyénkben. A svábok és magyarok együttgondolkodásának köszönhetően sikeres fejlesztések születtek szerte Szatmár megyében, amelyeket az NDF és az RMDSZ közösen akar folytatni megyei szinten.

Az együttműködési megállapodás nem szab gátat a bizonyos településeken a pogármesteri és helyi tanácsi szinteken való megméretkezésnek az NDF és az RMDSZ jelöltjei között, de egyet leszögez:

Szatmár megyében és a Szatmár Megyei Tanácsban csakis együtt lehet erős csapata a Német Demokrata Fórumnak és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek.

Jelen nyilatkozatban arra kérjük az NDF és az RMDSZ szimpatizánsait, hogy a június 10-i szavazáson közösen kell támogassák az RMDSZ megyei listáját és Csehi Árpád Szabolcsot, Szatmár megye tanácselnökét.


A helyi szintű versengéseken túl mindenki, aki az RMDSZ vagy az NDF jelöltjeire szavaz a helyi listákon vagy a poglármester esetében a megyei tanácsosi lista és a megyei tanácselnök esetében a tulipán és az RMDSZ jele alatt induló jelölteket kell támogassa.

Nem más pártok jelöltjei azok, akik a svábok és a magyarság képviseletét sikeresen fel tudják vállalni. Az RMDSZ-en kívül bármilyen más pártra leadott szavazat a megyei tanácselnök és a megyei tanácsosi lista esetében felmérhetetlenül gyengíti a svábok és a magyarság képviseletét a megyei döntéshozásban, veszélyeztetve a jövőbeli fejlesztéseket.

Válasszák a Tulipánt, amely az NDF és az RMDSZ közös jelöltjeinek képviselete a megyei vezetésben.

2012. június 6.
Forstenheizler Johann - az NDF regionális és megyei elnöke
Csehi Árpád Szabolcs - Az RMDSZ Szatmár megyei elnöke
Keizer Lajos - a koalíciós tárgyalóbizottság vezetője

Szatmárnémeti Honfitársaink!

A sok próbát kiállt ezer éves magyar-német és a háromszáz éves magyar-sváb kapcsolat tanulságai további elkötelezett, felelősségteljes és következetes együttműködésre ösztönöznek bennünket. Közös munkánk eredményeképpen öltött formát - mindjárt a kuruc-labanc háború és a tatárdúlás pusztításai utáni újjáépítéssel kezdődően - az újkori Szatmárnémeti számos értéke.

Mi, magyarok és svábok egymás mellett és együtt léptünk 1990-ben a korszerű kisebbségi politizálás útjára. Talán jelképes is, hogy kezdetben székházaink ugyanazon épületben voltak, s ha ma már pár száz méter el is választja a két székhelyet, alapvető értékeink közösségét soha nem tagadtuk meg. Túlzás nélkül állítható, hogy ez jövőbeli eredményességünk záloga is.

A több ezer főt foglalkoztató beruházások és termelőegységek Szatmárnémetibe vonzása, az ipari park benépesítése és küszöbön álló bővítése, s nem utolsó sorban kisebbségi oktatási hálózatunk létrehozása és fejlesztése mind-mind együttműködésünk kézzel fogható bizonysága. Büszkék vagyunk erre!

Éppen ezért az RMDSZ és az Német Demokrata Fórum (NDF) szövetségét könnyelmű, meggondolatlan gesztusokkal ki lehet kezdeni, de nem lehet szétzilálni. Ennek tudatában ígérjük, hogy folytatjuk a munkát, hisz csak erős önkormányzati jelenléttel képviselhetjük hatékonyan közösségeinket, és építhetjük tovább Szatmárt.

A Szatmárnémeti RMDSZ és az NDF ezt vállalta, erre kötött szövetséget. Ilyés Gyula polgármester személye és az RMDSZ városi tanácsosi listája a garancia céljaink eléréséhez.

Tartsuk meg közös értékeinket, mert így azok is meg fognak tartani minket! Bízzunk közös jövőnkben, mert csak így bízhatunk egymásban és történelmi küldetésünk értelmében!

Szatmárnémeti, 2012 június 6.

Kereskényi Gábor                                                        Leitner István Attila
a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke                               a Szatmárnémeti NDF elnöke

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: