2009-07-10 14:35:50• hírek • Parajdi Andrea

Együtt az egykori osztálytársak

A Véndiáktalálkozó alkalmából immár másodjára gyűltek össze az egykori iskolatársak egy rendhagyó osztályfőnöki órára. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében a 10-től egészen a 60 éves találkozójukra érkezett véndiákok is jelen voltak.

Tavaly indult először rendhagyó osztályfőnöki órával a Véndiáktalálkozó, amelyet a rendezvény keretében idén is megszerveztek. Az eseményt ezúttal is Gönczy Gábor, a VDSZ elnöke nyitotta meg, aki elmondta örvendetes tény, hogy évről évre egyre többen jönnek el a találkozóra, hogy sok év elteltével újra köszönthessék egymást. Ezt követően Boros Mihály, a rendhagyó osztályfőnöki óra szülőatyja mondott beszédet, majd Merlás Tibor plébános szólította fel egy közös imára az összegyűlteket.

Ezután Bura László köszöntötte a véndiákokat, és az oktatási intézményről rövid történelmi áttekintést tartott. Mint mondta az iskola amióta Kölcsey Ferenc nevét viseli, az ő nézeteit is vallja, s ha a jövőben az intézménynek az átköltöztetés miatt nehézségekkel kell szembenézie akkor is az lesz a célja, hogy olyan növendékeket engedjen ki a kapuján, akikben benne van a hazáért, és a közösségért való tenniakarás.

Gönczy Gábor, elnök a beszédhez hozzáfűzte: a véndiákok a jövőben is ugyanebben az épületben találkozhatnak majd, akármelyik intézmény használja majd, ugyanis mindenkinek ezek a falak jelentik a kitörölhetetlen emlékeket. A rendhagyó osztályfőnöki órát Kruzlics János, a VDSZ titkára Breichner János nyomán egy versszavalattal zárta.

A XVIII. Véndiáktalálkozó péntek este a Filharmóniában, szombaton pedig a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán egész napos programmal folytatódik.


Az eseményen Bura László is köszöntötte a véndiákokat
Az eseményen Bura László is köszöntötte a véndiákokat



Az egykori osztálytársak szívesen áltak össze egy csoportkép készítésére
Az egykori osztálytársak szívesen áltak össze egy csoportkép készítésére



A családi fotóalbumok ezúttal is előkerültek
A családi fotóalbumok ezúttal is előkerültek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: