2020-02-11 08:43:59• hírek • közlemény

Együtt a változásban: az egyházi ifjúsági csoportvezetők találkozójáról

Téli találkozójukon azt kérték a csoportvezetőktől, otthoni, iskolai környezetükben is a keresztény értékek felmutatói legyenek.

Évről-évre télen is találkozóra hívják az egyházmegyei ifjúsági csoportvezetőket, hogy legyen alkalom a "munkaszüneti" találkozásokra, amikor a Püspökség ifjúsági irodája megköszöni egyéni- és csapatban történő működésüket. Ezt sok játékkal, lelki programokkal, imában és együttlétben való töltekezésre alkalmas idővel teszi, ahogy már szombaton jutott a mozgásos játékokra és a társasjátékokra is - az idei találkozót ugyanis február 7-e és 9-e között tartották, Erdődhegyen. Szombat délelőtt a "Hitmélyítő" hosszú lelkigyakorlat témáit dolgozták fel: így az idősek, betegek jelenlétét, szükségeit, az irántuk való szeretet kifejezését. A fiatalok hangot adtak tapasztalataiknak, beszéltek közvetett érintettségükről, valamint arról, mit adhatnak egymásnak a generációk képviselői, a különböző élethelyzetekben levők.



Simon Attila püspöki titkár, ifjúsági és ministránslelkész szombaton este mutatott be szentmisét a fiatalok között, kérve őket, hogy "Krisztus arcának tündöklő fénye" legyenek mindenhol. Vasárnap még a Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is kitértek, az ifjúsági referensek beszéltek ennek mibenlétéről, jelentőségéről, és felhívták figyelmüket, hogy az Ifjúsági Iroda is indít csoportot az eseményre.


A különböző plébániákról érkezett ifjúsági csoportvezetők egy folyamatosan változó csoport - hiszen míg az idősebbek elköszönnek, mindig jönnek fiatalabbak -, mégis az összeszedettség, közvetlenség, családias, feszültségektől mentes hangulat jellemzi őket. És ennek megőrzésére a jövőben is odafigyelnek. Hamarosan újabb közös munkába kezdenek, amikor legközelebbi találkozójukon már a táborok szervezésébe kezdenek.



 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: