2007-06-19 19:35:45• hírek • István Löchli

Továbbra se lehet tigrissel kereskedni

Hétfőn ért véget a veszélyeztetett fajok kereskedelmével foglalkozó világkonferencia.

Véget ért a veszélyeztetett fajok kereskedelmével foglalkozó világkonferencia, amelynek egyes döntéseit örömmel fogadták a zöld szervezetek, ám vannak elszalasztott lehetőségek.

Bizonyos tekintetben sikeresnek mondható a veszélyeztetett fajok kereskedelmével foglalkozó világkonferencia, mert kulcsfontosságú döntések születtek az európai angolna, a fűrészhalak, az elefántok és a tigrisek érdekében. Ám számos, kereskedelmi mennyiségben exportált faj védelmére nem tették meg a szükséges lépéseket a tagországok.

Az említésre érdemes természetvédelmi sikerek közül kiemelkedő a tigrisfarmok ellen, konszenzussal elfogadott határozat: elvetették azt a javaslatot, hogy fogságban szaporított tigrisek testrészei kereskedelmi forgalomba kerülhessenek. A világ egyértelműen arra szólítja fel Kínát, hogy ne engedélyezze újra a tigris testrészekkel folytatott belkereskedelmet, hiszen ezzel az intézkedéssel jelentősen hozzájárul a vadon élő tigrisek védelméhez.

Az idén is központi témák között szerepeltek az afrikai elefántok és az elefántcsont kereskedelem, amely témában végül kompromisszumos megoldás született és korlátozott kereskedelmet engedélyeznek.

Pozitív lépés az Európai Unió részéről, hogy bejelentették lépéseket tesznek a veszélyeztetett fajokkal folytatott illegális kereskedelméről és a származási országok természetvédelmi munkáját támogatni fogják.
(WWF)
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: