2012-04-05 08:05:46• hírek • Szatmár.ro

Együtt a testvériskolával

A mátészalkai Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulóit és tanárait látta vendégül kedden a Mircea Eliade Általános Iskola.

Az „Iskola másként" keretében a szatmárnémeti Mircea Eliade iskola vendégül látta a mátészalkai Móricz Zsigmond angol-magyar kéttannyelvű iskola diákjait és kísérő tanáraikat. A két tanintézmény között több éves gyümölcsöző partnerkapcsolat működik, melynek keretében számos találkozásra került már sor.

A keddi találkozás alkalmával a mátészalkai vendégeket a Mircea Eliade iskola igazgatói, Mock Ioan iskolaigazgató, Szabó Jolán és Salagean Mariana aligazgatók, valamint Leiti Mónika, Román Melinda, Koncz Tünde, Roatis Rodica, Andreica Voichita tanítók és tanítványaik fogadták.

A közös tízóraizás után sor került egy Szatmárnémetit bemutató kisfilm megtekintésére. Ezt követte a Valeriu Valerian zenetanár által vezényelt iskolakórus ünnepi előadása. A műsor záróakkordjaként Manzat Cornel, az iskola volt tanítójának zenekara lépett fel. Ezt követően a programban résztvevők ellátogattak a frissen felújított erdődi várhoz, ahol felidézték Petőfivel kapcsolatos ismereteiket. Az erdődi körút során megtekintették a várral szembeni obeliszket és a központban lévő Petőfi- Szendrei mellszobrot, melynél mindkét iskola diákjai Petőfi versekkel emlékeztek. Így lett a vártúrából interaktív történelem- és irodalomóra.

Az Erdődi Várhoz kirándultak a gyerekek

Búcsúzóul a vendégek a közelgő ünnep alkalmából a házigazda gyerekek által készített nyuszis ajándéktáskákat kaptak, bennük húsvéti meglepetésekkel.

A következő találkozásra nem kell sokat várni, ugyanis a Mircea Eliade iskola diákjai meghívást kaptak az április 13-i táncgálára, melyet a Móricz Zsigmond iskola minden évben szervez. Ezen a gálán a szatmári iskola Kék Nefelejcs néptánccsoportja népi gyermekjátékokat fog előadni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: