2007-04-03 17:13:25• hírek • István Löchli

Nyílt kapu a csendőrségen

 Jó hangulatban telt a Szatmár Megyei Csendőrség Nyitott kapuk elnevezésű programja.
Április 3-án 10 órai kezdettel tartották meg a Megyei Csendőrség munkatársai az idei Nyitott Kapuk elnevezésű rendezvényüket, melyre a megyei sajtó képviselői mellett több általános és középiskolás diák  kapott meghívást.
 
Avram Gheorghe csendőrparancsnok elmondása szerint a nyitott kapuk lényege, hogy ismertesse a fiatalsággal a csendőrség szerepét, és bemutassa a lakosságnak e szakma szépségeit. A legfontosabb szempont azonban, hogy a fiatalok kedvet kapjanak e pálya választásához, hiszen valaki minél hamarabb dönti el azt, hogy milyen pályára szeretne lépni, annál nagyobb az esély arra, hogy azt teljes elhivatottsággal és örömmel fogja végezni.
A bemutatón a közönség különféle „akciókat” láthatott, a csendőrség különleges alakulta karate és önvédelmi előadást tartott a közönségnek, majd az alakulat különböző mentési és bevetési akciókat mutatott be. Ezen kívül a jelenlevők ismerkedhettek a csendőrség fegyvereivel: mindenki számára megfoghatóak voltak azok a speciális fegyverek, melyekkel az egységek fel vannak szerelkezve. A Nyílt Kapu rendezvényei során a jelenlévők olyan oldalát ismerhették meg e hivatalos szervnek, melyet a hétköznapokban nem tapasztalhattak volna meg.
 
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: