2009-05-27 15:01:03• hírek • Ferenczi Noémi

Együtt a küzdenek a tiszta környeztért

A Szatmár Megyei Csendőrség és a Környezetvédelmi Őrség május 27-én írta alá az a protokollumot, mely szerint közösen fognak fellépni a természetkárosítók, környezetrombolók ellen.

A protokollum aláírására a Szatmár megyei csendőrség székhelyén került sor. A csendőrség részéről Gheorghe Avram főparancsnok, a környezetvédelmi őrség részéről pedig Vasile Fanatean főfelügyelő írta alá az együttműködési megállapodást.

A megállapodás értelmében a két intézmény közösen fogja felvenni a harcot a környezetkárosító antiszociális viselkedést tanúsító állampolgárokkal szemben, beleértve ezen tettekkel járó büntetések kiosztását is.

A tervek szerint, közös megelőzési akciókat is szerveznek majd a környezetvédelmi előírások betartása és a közrend megtartása érdekében.

Az együttműködési szerződés elsősorban a két intézmény közötti intenzív kommunikációra, a kölcsönös tájékoztatásra épül, melyet konkrét helyzetekben hasznosítani tudnak, úgy szabálysértések, mint sürgősségi helyzetek esetében, amikor a hatékonyság érdekében mindkét intézmény összehangolt közbelépése szükséges.

A törvény szerint, úgy a román csendőrség mint a környezetvédelmi őrség hatáskörébe tartozik a környezet védelmének biztosítása, ellenőrzése, csak úgy mint a természeti katasztrófák esetén okozott károk elhárítása. Mindkét intézmény számára prioritást jelent a vidékünket fenyegető környezeti veszélyek elhárítása, ennek érdekében kívánják folytatni az együttműködést.


A csendőrség részéről Gheorghe Avram főparancsnok, a környezetvédelmi őrség részéről pedig Vasile Fanatean főfelügyelő írta alá az együttműködési megálapodást
Gheorghe Avram főparancsnok és Vasile Fanatean főfelügyelő írták alá az együttműködési megállapodást


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: