2012-10-10 11:26:20• hírek • Szatmár.ro

Együtt a gyermekeinkért

Tanár-, szülő-, diáktalálkozót tartottak a Balcescu-Petőfi Általános Iskolában.

„Együtt a gyermekeinkért" cím alatt került sor a hétvégén az iskola rendezvényére, melyen szülők, gyerekek és tanárok egyaránt részt vettek. A találkozót Tempfli Gabriella matematika-, valamint Herczeg Csilla zenetanárnő szervezte, de nagy segítségükre szolgált az ötletekkel Képíró Ágota fizikatanárnő, valamint a sportversenyek lebonyolításában Rusu Ioan
tornatanár.

Az esemény célja volt, lehetőséget adni diákoknak, szülőknek, tanároknak együtt lenni a megszokott tanóráktól és szülőértekezletektől eltérő környezetben. Így alkalom adódott jobban megismerni egymást és átérezni a közösség összefogó erejét.

Az idei tanévtől kezdődően az intézményben bevezették az ötödikesek beavatását a gimnazisták körébe. Laczka Katalin aligazgatónő köszöntő beszéde után az ötödikesek és osztályfőnőkük, Nagy Tünde födrajztanárnő rövid bemutatkozó műsora következett. „Eddig ti voltatok a legnagyobbak a kicsik közt, most ismét ti lesztek a zöldfülűek, de mi szeretettel befogadunk titeket", hangzott el a nyolcadikosok köszöntőjében. Mindegyik kis zöldfülű kapott egy kerámia medált, mely egy öreg, bölcs törpét ábrázol, jelképezve a tudást, amire a kisdiákok szert tehetnek az iskolában töltött évek folyamán.

A rendezvénynek ez volt a komolyabb, kötötteb része, ezután a résztvevők átadták magunkat a játéknak. Minden osztálynak egy 10-12 fős csapattal kellett képviseltetnie magát az ügyességi vetélkedőn, amelybe a gyerekek mellett szülőket és tanárokat is bevontak. A versenyen a csapatok bizonyíthatták ügyességüket, rátermettségüket, összetartásukat, együttműködő készségüket. A kiállt nyolc próbát egy négy tagból álló zsűri pontozta. Úgy a szülők, mint a gyermekek teljes erőbedobással állták a próbákat, amely nem csak kihívást, de egyben szórakozást is jelentett mindnyájuk számára. Rövid
szünet után a nyertesek díjazására került sor.

Szülők, tanárok és gyerekek együtt vettek részt a rendezvényen

A rendezvény népdalversennyel folytatódott, amelyre egyénileg és csapatban is be lehetett nevezni. Itt a tanárok, az anyukák, gyermekeik egyaránt részt vettek, sőt nem egyszer a hallgatóság is bekapcsolódott az együtt éneklés öröméért.
Az népdalversenyt követően fiúk, apukák és tanárok focibajnokság keretében bizonyíthatták tudásukat, míg a lányok, anyukák és tanárnők röplabda-bajnokságon mérkőztek meg. A pályák körül szurkolótáborok lelkesítették a játékot.

A versenyek és mérkőzések ideje alatt egy állandó művészsarok állt mindazok rendelkezésére, akik inkább alkotni szerettek volna. Itt szénrajzot készíthettek, és kőfestéssel próbálkozhattak az érdelődők. Ebédszünet után karaoke-parti vette kezdetét. A régi és újabb slágereket mindenki szívesen énekelte.
A rendezvény nagy sikernek örvendett gyerekek és szülők körében egyaránt, ezért szeretnénk hagyománnyá terenni az iskolánkban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: