2008-02-06 13:53:54• hírek • Szatmar.ro

"Együtt Európában"

 Ötödik alkalommal szervezik meg az „Együtt Európában” nemzetközi vetélkedőt.

Az „Együtt Európában” nemzetközi ökológiai vetélkedőn romániai, magyarországi és szlovákiai középiskolások mérik össze tudásukat.

A versenyt idén február 15-én 15 órától, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében rendezik meg. A vetélkedőn szatmárnémeti összes középiskolája három fős csapatokkal képviselteti magát, három csapat a magyarországi Vásárosnaményből is érkezik, míg a szlovákiai Nagykaposi Mezőgazdasági Szakközépiskola is benevezett egy csapatot. A verseny mindvégig párhuzamosan két nyelven románul és magyarul zajlik majd.

A vetélkedő fő témái közé tartoznak a génmanipulált élelmiszerek, fogyasztói szokások, invázív fajok, hiedelmek és babonák az állatvilágban. - tudtuk meg Sárándi Annamáriától a Kölcsey Ferenc Főgimnázium biológia szakos tanárnőjétől.

A diákok különböző feladatokat kapnak, például  képeket vetítenek ki nekik, amelyek alapján fel kell ismerjék a bemutatott fajokat, valamint kérdőíveket kell kitöltsenek.

A vetélkedőre két nevezési feladatot határoztak meg, amit hozniuk kell magukkal. Az első feladatként bioélelmiszerekből kell süteményt elkészítsenek, aztán egy világtérképet ábrázoló plakáttervet is kérnek a diákoktól, amelyen öt olyan terméket ábrázolnak, amit nálunk is előállítanak mégis Kínából vagy Dél Amerikából importálják. Feladat  kiszámítani, hogy mennyit utazik egy termék amíg megérkezik hozzánk.

A nyertesek pénzjutalomban részesülnek, valamint könyveket, kiadványokat, oklevelet osztanak szét közöttük. - magyarázta Sárándi Annamária tanárnő.

(PA) 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: