2020-01-20 09:29:40• hírek • Szatmár.ro, Erdélysport.ro

Egyszerűnek ígérkezett, de nem volt az a VSK vasárnapi meccse

Szatmárnémetiben játszották a női kosárlabda élvonal középszakasza második fordulójának rangadóját vasárnap délután, ahol a remek formában lévő FCC Aradot látta vendégül a bajnoki cím egyik esélyesének számító VSK.
 

Első ránézésre a hazaiak tűntek a találkozó egyértelmű esélyesének, azt viszont nem veszíthették szem elől, hogy Manuel Escudero november végén történt kinevezése óta az Arad remek formába lendült, azóta az összes meccsét megnyerte. Áldozatai között pedig ott találjuk a VSK-át is, amely 59-57 arányban maradt alul.
 

A Both Katalin Sportteremben jól kezdtek a szatmáriak, nem utolsósorban Alina Podar két és Maja Miljkovics egy hármasának köszönhetően öt perc után már 17-9-re vezettek. Aki ekkor azt hitte, sima lesz a meccs, hatalmasat tévedett! Az ezt követő tíz percben ugyanis a VSK csak négyet, a teljes második negyedben pedig alig 11 pontot dobott, aminek következtében a nagyszünetre a vendégek 29-28-as előnnyel vonultak öltözőbe.
 

A harmadik negyed elején az Arad még 33-32-nél is vezetett, ezt követően viszont a szatmáriak egyre inkább kezdtek rátalálni saját ritmusukra. A játékrészt már 42-38-as előnnyel zárták, majd amikor Miljkovics és Podar bő egy perc alatt két hármast is eleresztettek, ezzel pedig 44-38-ról 50-39-re módosították az állást, gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzés sorsát.
 

Az 59-51-es szatmári sikerből Bernice Mosby 20, Podar 13, Miljkovics 12, Lauren Ervin 9, Orosz Andrea pedig 5 ponttal vette ki a részét, míg a másik oldalon Adrienne Webb 14, Jefemija Karakasevics 11, Caliya Robinson 9, Alina Pop 6, Fodor Márta 5, Denise Ardelean 4, Veatriki Akathiotou pedig 2 pontot szerzett.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: