2009-06-16 16:29:13• hírek • Parajdi Andrea

Fogadja a fogyasztókat

Első sajtótájékoztatójára hívta össze kedden az újságírókat Valentin Breban, a Regionális Fogyasztóvédelmi Hivatal új főfelügyelő-helyettese, aki a kormány igazgatócserékre vonatkozó rendelete értelmében váltotta le Lucian Rust.

Az új vezető első körben arról számolt be, hogy a jövőben azon és azért munkálkodik majd, hogy a helyi fogyasztók is európai színvonalú elvárásokkal bírjanak, vásárlási szokásaik során olyan hozzáállást tanúsítsanak, amelyek követik az uniós átlagokat.

Elmondta, minden kedden 14 és 15 óra között fogadóórát tart, személyesen akar szóba állni mindenkivel, akinek az ő hatáskörébe tartozó problémái vannak. Mivel regionális intézményről van szó a Gheorghe Lazăr 3 szám alatti székhelyen a szatmáriakon kívül, a máramarosiakat és a bihariakat is fogadja. Mindezek mellett reklamáció bejelentésének céljából a 0800-080-990 ingyenes telefonszámon is bármikor hívható.


Valentin Breban, a Regionális Fogyasztóvédelmi Hivatal új főfelügyelő-helyettese arra törekszik, hogy a helyi fogyasztók is európai színvonalú elvárásokkal bírjanak
Valentin Breban, a Regionális Fogyasztóvédelmi Hivatal új főfelügyelő-helyettese arra törekszik, hogy a helyi fogyasztók is európai színvonalú elvárásokkal bírjanak


A sajtóértekezleten az új vezető az elmúlt időszakban végzett ellenőrzési akciókat is ismertette. Május végén pékárukat előállító és forgalmazó kereskedelmi egységeket vizsgálták át, különös figyelmet fordítva az áruk csomagolási módjára, szavatossági idejének lejártára, illetve a termékleírásokra. A pékségekben megnézték hogy, a munkafolyamat és a termékek tárolása előírásoknak megfelelően zajlik-e. A tíz átvizsgált cég közül, hatan figyelmeztetést, míg hárman pénzbeli büntetést kaptak, összesen 15 ezer lej értékben. Az ellenőrzés során mintegy 525 kilogramm pékterméket vettek szemügyre, amelyekből 43 kilogrammot vontak ki a kereskedelmi forgalomból.

Az érkezett reklamációk következtében június 12-én három közszolgálati célzattal működő cégnél is ellenőrzéseket végeztek, amelyek vízhálózatok és csatornahálózatok javításával foglalkoznak. A megállapított szabálytalanságok következtében a három céget 50 ezer lejre büntették a fogyasztóvédők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: