2016-08-24 14:44:03• hírek • Kocsis Zoltán

Egyszerre elköltözik és meg is szűnik a Zárda-templom előtti buszmegálló

Egyszerre elköltözik és meg is szűnik a Kazinczy Ferenc (Stefan cel Mare) utcán található Zárda-templom előtti buszmegálló. Ellentmondásnak tűnik, ám nem az - és mindez csak korlátozott ideig lesz majd érvényes. Nem túl érthető? Akkor jöjjön a magyarázat.

A Zárda-templom előtti buszmegállót a városi és a megyei járatok egyaránt használták. A polgármesteri hivatal égisze alatt működő Közlekedésbiztonsági Bizottság keddi döntése értelmében azonban megszüntetik a megállót. Pontosabban a megyei járatokra várók ezentúl a Báthory (Martirilor Deportati) és Károlyi Köz (Mihail Kogalniceanu) utcák kereszteződésében újonnan kialakított megállóban szállhatnak majd fel a buszokra. A városi járatok használóinak azonban másik megállót kell találniuk maguknak, mert a Zárda-templom előtt a Transurban buszai sem állhatnak meg. Szerencsére mindez csak addig tart, amíg be nem fejezik a Zárda-templom épületének teljes felújítását.

A Báthory (Martirilor Deportati) és Károlyi Köz (Mihail Kogalniceanu) utcák kereszteződésében újonnan kialakított megállóban a Pusztadarócról érkező buszok is megállhatnak majd, köszönhetően Gaman Mihálynak. A községi elöljáró ugyanis külön kéréssel fordult a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalhoz ez ügyben.

Változik a (forgalmi) rend egy másik szatmárnémeti templom, a Wolfenbüttel utcai Hildegárda előtt is: cölöpökkel igyekeznek majd megakadályozni, hogy az autók továbbra is elfoglalják a járdát.

Szintén a polgármesteri hivatalhoz fordultak a Traian Vuia utca lakói is, akik azt kérték, tiltsák ki a Decebal-híd és a strand között fekvő lakónegyedből a teherautókat. A kérést meghallgatva a bizottság úgy döntött, ezentúl a 3,5 tonnánál súlyosabb járművek nem közlekedhetnek az illteő lakótelepen.

Új rend uralkodik majd a Ruha István átjáróban is, ahol a Dinu Lipatti Filharmónia alkalmazottainak járművei parkolhatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: