2015-02-27 17:51:43• hírek • Kocsis Zoltán

Egyszerre derű- és borúlátó Csík Tibor

Közel három hónapnyi szünet után szombaton ismét bajnokin léphet pályára a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata: a második osztályú bajnokság második csoportjának 17. fordulójában a sárga-kékek Ramnicu Valceán vendégszerepelnek.

A Ramnicu Valcea jelenleg a tabella hetedik pozícióját foglalja el, egy hellyel és két ponttal lemaradva az Olimpia mögött. A meccs tétje tehát, hogy egy győzelemmel máris öt pontnyi előnyt építhetnek ki a sárga-kékek a biztos felsőházi rájátszáshoz.

„Mindenképpen pozitív eredményben reménykedem, mondta megkeresésünkre Csík Tibor vezetőedző, amint éppen az Olt-völgyéhez közeledtek. Számomra a döntetlen is pozitív eredmény. A szerintem jól sikerült felkészülés alapján optimista vagyok: úgy érzem, nem lehet gond a pontszerzés", folytatta a mester. Helyzetét nem segíti, hogy egészségügyi problémák miatt nem számíthat Marius Balaul, Marius Burlacu, Adrian Salageanu és Adrian Markus játékára.

„Úgy érzem, a keret nem csak mennyiségileg, de minőségileg is megfelelő, így pótlásunk nem okozhat gondot. A nyáron érkezett játékosok most már teljesen beépültek a csapatba és a télen igazoltak beilleszkedése is jól ment, úgy gondolom, jobban össze van állva a csapat, mint az ősszel bármikor. Ettől a csapattól már jobb játékot lehet elvárni", fogalmazott derűlátóan Csík.

Nem ilyen optimista azonban a korábbi kitűnő védő a klub jövőjét illetően. Kételyeit az táplálja, hogy az RMDSZ kezdeményezésére a városi tanács a kért 1,3 millió helyett csak 300.000 lejt szavazott meg a klub finanszírozására. A Steaua korábbi bekkje szerint ezzel csak a nyárig szükséges összeget kapták meg. „A stadionunk katasztrófa, edzőpályáink nincsenek, az infrastruktúra egyenlő a nullával. Most meg már a szükséges támogatást sem kapjuk meg az önkormányzattól", fakadt ki Csík.

Felhívta a figyelmet, hogy amikor az Olimpiáról van szó, akkor tíz csapatról van szó felnőttektől a gyerekekig. Ugyanakkor közel 230 ember sorsáról, megélhetéséről. „A politikusok intézzék el egymás között nézeteltéréseiket. Ne keverjék ebbe bele az Olimpiát! Kár lenne lerombolni, amit hosszú évek közös munkájával felépítettünk", fogalmazott Csík.

A tréner emlékeztetett arra, hogy az Olimpia 2008-as újjáépítését követően lassan kezd beérni az utánpótlás-nevelés, az akkor kezdő gyerekek most kopogtatnak az első csapat kapuján. „Most mit csináljunk ezekkel a gyerekekkel? Évekig etettük őket, hitegettük őket, most meg mondjuk azt, hogy viszlát?", tette fel a költői kérdést.

Csík elismerte, jelenleg a fizetések terén nincsenek elmaradások, ám őszről több prémiumot sem kaptak még meg. „A fiúk is nyugtalanok, kérdezgetik, hogy mi lesz? Mi lesz nyártól? Én pedig csak azt tudom nekik mondani, hogy tegyék oda magukat, érjünk el minél jobb eredményt, mutassuk meg, hogy jók vagyunk. Egy biztos: a sport jobb jövőt érdemelne!" - jelentette ki az Olimpia edzője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: