2008-12-12 18:28:03• hírek • Szatmar.ro

Megegyeztek a költségcsökkentésről

A FIA pénteken Monacóban egyezségre jutott a Forma1 költségeinek csökkentéséről.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa pénteken Monacóban tanácskozott, ahol az egyik legfontosabb napirendi pont a Forma 1 költségeinek hatékony csökkentése volt. A FIA reményei szerint ezen módosítások 30 százalékkal lefaragná a kiadásokat.

Talán az egyik legnagyobb horderejű döntés, hogy ezentúl a motoroknak kettő helyett három versenyt kell kibírniuk. Egy pilóta egy évben mindössze nyolc motort használhat, plusz további kettőt a teszteken. Ez a lépés, a számítások szerint a független istállók esetében felére csökkentené a motorokkal kapcsolatos költségeket.

Radikálisan lefaragták a tesztelések mennyiségét is, mivel a következő szezontól fogva tilos lesz év közben tesztelni, kivéve a versenyeket megelőző szabadedzéseket. A versenyek előtt minden istállónak kötelezően közzé kell tennie a gumi- és üzemanyagválasztással kapcsolatos döntéseit, amitől azt remélik, hogy a csapatok személyzete is kevesebb lesz, mivel így nem lesz többé szükségük kémekre.

2010-től a független csapatok számára garantálni kell olyan motorszállítót, amely évi öt millió euró alatti költségen megépíti a hajtóműveket. Ez lehet egy független külső vagy egy „belső" motorszállító is. Szintén 2010-től tilos lesz a gumimelegítő paplanok alkalmazása is.

További változás, hogy 2011-től tilos lesz a verseny közben tankolni, míg 2012-től mindenkinek közös váltót kell alkalmaznia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: