2008-11-25 15:58:57• hírek • Szatmár.ro

Egységes félévi dolgozatok

A VII. és VIII. osztályos diákok ked délben kezdték el az idei első egységes félévi dolgozatok írását. Elsőként magyar nyelv és irodalomból írták meg a felmérőket. Az egységes félévi dolgozatok bevezetése óta ezek helyettesítik a képességvizsgát.

A diákoknak két órájuk volt a tételek kidolgozására. Már a szünetben megkapták a vizsgalapokat, majd pontban 12-kor megkapták a tételeket. A diákok szerint, nem voltak nehezek az idei tételek, annak ellenére, hogy a nyelvtan tételek mellett egy ismeretlen irodalmi szöveget is elemezniük kellett.

A.VII. osztályosoknak a Kádár Kata ballada egyik változatát, a VIII.-osoknak pedig Kányádi Sándor Lapulnak a lehullt lombok című versét kellett elemzniük. Heinrich Andrea, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont magyar szakos tanárnője a Szatmár. ro-nak elmondta, a diákok nagyon vidáman jöttek ki az osztálytermekből a dolgozatírás végeztével. Szerinte gyenge osztályzatok esetleg csak az ijjedtség miatt lehetnek.

A most megírt féléviket először a diákok saját tanárai, majd pedig egy másik, szintén magyar szakos tanár fogja kijavítani, így alakul majd ki a végső osztályzat.

A végső osztályzatok kifüggesztéséig még néhány napot várni kell, ugyanis a javításra három nap áll a diákok saját tanárainak rendelkezésére, majd ezt követően kerülnek a dolgozatok egy másik tanárhoz.

December 3-án román nyelv és irodalomból, 11-én matematikából, december 16-án pedig földrajzból vagy történelemből kell írásbeli vizsgát tegyenek a nyolcadikos diákok. Országos szinten összesen 440 ezer diáknak kell megírnia az egységes félévi dolgozatokat, mely megyénkben közel 8500 diákot érint.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: