2009-05-18 16:45:16• hírek • Szatmár.ro

Egységben a Szatmár megyei magyarság

„Egységes, összetartó közösségek élnek itt Szatmár megyében, akik eddig is hittek az összefogás erejében, június 7-én pedig ismét felmutatják ezt az erőt" - ezekkel a szavakkal fogadták Sógor Csaba európai parlamenti képviselőjelöltet Mikolán.

A krumplijáról és epréről híres település lakosai arról kérdezték a jelöltet, miben látja ennek a választásnak a tétjét. Sógor Csaba kifejtette: a magyar történelemben 90 éve nem volt arra példa, hogy a Kárpát-Medencei magyarság ismét egységesen, egyszerre szavaz június 7-én. „Ebből sajnos, egyelőre kimaradnak a vajdasági és kárpátaljai magyarok, de nekünk értük is ott kell lennünk az Európai Parlamentben, az ő érdekeiket is kell képviselnünk" - ismertette a jelölt.

A kampánykaraván hétfőn délelőtt Lázáriban, Sándorhomokon, Szárazberekben és Mikolán járta be az utcákat, Sógor Csabát egész nap elkíséri Erdei D. István Szatmár megyei parlamenti képviselő. Minden településen elhangzott az is, hogy a Magyar Összefogás közös képviselőjelölt-lista jogi értelemben az RMDSZ listája, választási jele a tulipán, Erdei D. István pedig azt is elmondta, hogy a szavazócédulán a második helyen kell keresni.

 

Dobos István Mikola polgármestere üdvözli Sogór CsabátSógor Csaba kampánykörútja hétfőn délután és kedden egész nap tovább folytatódik a Szatmár megyei településeken. A kampánykaraván hétfő délután folyamán

Pusztadarócra, Szamosdarára, Egribe, Sárközújlakra és Túrterebesre jut el. A kampánykaraván második Szatmár megyei napján Szatmárnémetiben, a Coposu sétányon kezd, ahol 12 órától egy szabadtéri sajtótájékoztatóra is sor kerül majd. Ezt megelőzően Vetésre majd a sajtótájékoztató után Bogdándra és Dobrára utaznak. Sógor Csaba dobrai gyökerekkel is büszkélkedhet, így természetesen a többségében magyarlakta településen is megfordul. A magyargéresi kultúrotthon lesz a karaván Szatmár megyei utolsó állomása.


Sogór csaba Szatmár megyében kampányol
Hétfőn érkezett Szatmár megyébe Sogór Csaba Ep-képviselőjelölt.



Az RMDSZ képviselőjelöltje a szárazberekiekkel beszélget
Az RMDSZ képviselőjelöltje a szárazberekiekkel beszélget



Sogór Csaba Lázáriba is ellátogatott
Sogór Csaba Lázáriba is ellátogatott



Dobos István Mikola polgármestere üdvözli Sogór Csabát
Dobos István Mikola polgármestere üdvözli Sogór Csabát, az RMDSZ EP-képviselőjelöltjét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: