2007-01-04 23:47:29• hírek • Szatmar.ro

Egyre veszélyesebb az internet

 Korábban nem látott ütemben nőtt az internetes támadások, csalások száma.

Az előző évben korábban nem látott ütemben nőtt az internetes támadások, csalások és visszaélések száma - melyek mögött egyre több esetben a szervezett bűnözés állt. Szakemberek szerint az idén sem számíthatunk semmi jóra.

Borúlátóan tekintenek az idei évre az IT biztonsággal foglalkozó szakértők, szerintük minden bizonnyal tovább fog nőni a kéretlen üzenetek aránya, az adathalászok térnyerése is folytatódhat és a különféle (elsősorban) webes kártevők és támadások száma is stabilan növekszik.

Az online bűnözés egyik legjobb mérőszáma a spam részaránya a levelezésben, hiszen a kéretlen reklámüzeneteket ma már fertőzött számítógépekről, úgynevezett zombi PC-kről küldik - minél több gépet vonnak uralmuk alá a hackerek, annál nagyobb mennyiségű spamet tudnak generálni. 2006 végén az amerikai Postini szerint a világ e-mail forgalmának 90 százalékát tették ki a spamek, amely elképesztően magas értéknek mondható. Ebből a növekedésből 60 százalék az év utolsó két hónapjában realizálódott.

2007-ben komoly gondokat okozhat a két legnépszerűbb böngésző nemrég megjelent új verziója is: az Internet Explorer 7-es és a Mozilla Firefox 2-es verziója alig néhány hónapja érhető el a felhasználók számára, ám máris több súlyos hibát találtak bennük. A még fel nem fedezett sebezhetőségek jelentős része idén fel fog bukkanni - ahogy egyre többen veszik használatba az új verziókat, úgy a hackerek is mind nagyobb figyelmet fognak fordítani a modern webböngészők elleni törési kísérletekre
 

Forrás: T-Online

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: