2015-04-17 15:48:55• hírek • Szatmar.ro

Egyre többen utasítják vissza a védőoltásokat

Idén tíz éve, hogy az Egészségügyi Világszervezet első alkalommal hirdette meg az Európai Védőoltási Hetet.

A védőoltások évente több millió ember életét mentik meg szerte a világon. Olyan betegségek ellen nyújtanak védelmet mint a gyermekbénulás, a tetanusz, a diftéria, a szamárköhögés, a járványos fültőmirigy-gyulladás stb.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság közleménye szerint, ebben az évben április 20. és 25. között zajlik a védőoltások fontosságát népszerűsítő kampány. A statisztikák azt mutatják, hogy az utóbbi években egyre többen utasítják vissza a védőoltásokat, így évről évre nő például a kanyarós megbetegedések száma. Ezen kívül, a rózsahimlős esetek is gyakoribbak. Ennek két oka lehet: sokan nem jutnak hozzá az oltóanyaghoz vagy téves információk birtokában ellenzik annak beadását.

A szakemberek szerint felelőtlenség nem beadatni a gyermekkori betegségek elleni oltásokat, még akkor is, ha az oltást követően pár napig előfordulhatnak enyhe mellékhatások.

Az általános átoltottsági arány országonként változik, mely nem függ össze az adott ország társadalmi-gazdasági helyzetével. Ideális lenne a kilencven százalékos átoltottság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: