2018-04-10 12:00:36• hírek • Bede Emőke

Egyre többen fordulnak orvoshoz kullancscsípés miatt

Az otrodox húsvét miatti hosszú hétvége a vártnak megfelelően alakult a sürgősségin: az előző évekhez hasonlóan idén is sokan voltak, akiknek a mértéktelen evészet tett be, de megfordultak az osztályon verekedők és mattrészegek is.

Amint arról Constantin Demian, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szóvivóje kérésünkre beszámolt, az elmúlt hétvége nem tartogatott különösebb meglepetéseket a sürgősségi számára. Ezen a hosszú hétvégén – szombat estétől hétfő estig – több mint 600 pácienst láttak el. A betegek java része szív- és emésztési problémákkal került be az osztályra, ezek hátterében legtöbbször az ünnepi menü mértéktelen fogyasztása állt.
 

Azonban nem csak azok kerültek kórházba, akik nem tudtak parancsolni a gyomruknak, hanem olyanok is, akik az alkoholnak nem tudtak ellenállni. A kórház szóvivője szerint a hosszú hétvége során összesen 22 erősen ittas személyt vittek be, egy részüket otthonról, néhányat azonban közterületről szállítottak be a mentősök.
 

Constantin Demian azt is megosztotta oldalunkkal, hogy a hétvége során összesen négyen próbáltak véget vetni életüknek, de olyanok is voltak, akik egy komoly bunyóban való részvétel miatt szorultak orvosi ellátásra. Sokkal örömtelibb hír ettől, hogy a húsvét 12 családot csecsemővel ajándékozott meg: a három nap alatt 7 kislány és 5 kisfiú jött világra az intézmény falain belül.
 

Végül, de nem utolsósorban a kórházi szóvivó arra is felhívta a figyelmet, hogy megszaporodtak a kullancscsípéses esetek. A kellemes tavaszi időnek köszönhetően egyre többen merészkednek ki a szabadba, azonban ilyenkor nem csak az emberek, de a kullancsok is aktívabbak lesznek. A leginkább a Lyme-kór és a vírusos agyhártyagyulladás terjesztőjeként ismert vérszívó csípését fontos minél előbb felfedezni, illetve a kullancs testét minél rövidebb idő alatt szakszerűen eltávolítani az emberből. A szóvivő elmondta, szerencsére a kullancsállomány csak kis százaléka hordoz valamilyen fertőzést, ennek ellenére minden kirándulás után érdemes magunkat és társainkat is alaposabb átvizsgálásnak alávetni, különös tekintettel a testhajlatokra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: