2015-01-29 15:38:12• hírek • Szatmár.ro

Egyre többen fordulnak a Szatmár Megyei Kórházhoz

Stef: folytatjuk a Szatmár megyei egészségügy fejlesztését, de a modern felszerelések mellé jó orvosok kellenek.

Csütörtökön folytatódott a Szatmár Megyei Tanácsnál az alárendelt intézmények tavalyi mérlegének a bemutatása. A főszereplő most a Szatmár megyei egészségügy és a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház volt.

"2010-ben elindult egy folyamat a szatmári egészségügy modernizálására. Ez azóta sem állt meg és folytatni fogjuk a munkát. Minden évben komoly összeget különítünk el az egészségügy fejlesztésére, ahogy ebben az évben is történt. Kórházi osztályokat újítunk fel, új, modern berendezéseket vásárolunk, vagy éppen szerzünk EU-s vagy egyéb pályázatok útján. Azt szeretnénk elérni, hogy a régió legjobban felszerelt kórháza legyen a szatmári, hogy a megye lakosainak ne kelljen más kórházhoz fordulniuk, ha betegek" - mondta Adrian Stef megyei tanácselnök a gyűlés nyitányaként.

Paula Mare, a Szatmár Megyei Kórház orvos-igazgatója az elmúlt évben eszközölt javításokról, felújításokról beszélt. Dolgoztak a régi és az új kórházépületben is. Felújították a belgyógyászati osztályt, a bőrgyógyászatot, a koraszülött-osztályt, átadták a Járóbeteg-Ellátó modernizált épületét, de Tasnádon is felújították a gyermekosztályt - hogy csak néhányat említsünk az eredményekből. Az idei évben Szatmárnémetiben egyebek mellett a sebészeti osztály felújítását tűzték ki célul.

A Szatmár Megyei Kórházban 38 ezer személyt láttak el, 13 ezer személy pedig csak egyetlen napot töltött az egészségügyi központban.

"Érezhető, hogy egyre nagyobb a bizalom a Szatmár Megyei Kórházban a lakosság részéről" - mondta az orvos-igazgató.

Paula Mare beszélt arról is, hogy az elmúlt időszakban húsz új orvos csatlakozott a megyei kórház csapatához. Frissült a csapat mások mellett a neonatológia, az endokrinológia, a reumatológia és a radiológia osztályon is és új orvosok dolgoznak a fertőzőbetegségek osztályán is.

"Igazi vadászat zajlik a frissen végzett orvosokra, hiszen szinte mindenfelé orvoshiány van. Ezért fontos, hogy minél jobb körülményeket teremtsünk Szatmár megyében, hátha több orvost tudunk ide vonzani" - magyarázta Mare.

Stef hozzáfűzte: ezért tartotta fontosnak, hogy az ide érkező orvosoknak lakást biztosítsanak, mert ez egy plusz ok lehet arra, hogy Szatmárnémetit válasszák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: