2020-03-19 11:43:35• hírek • M1 Hiradó

Egyre több országban vezetnek be kijárási tilalmat

Egyre több európai országban vezetnek be kijárási tilalmat, vagy korlátozzák az emberek mozgását, hogy ezzel is akadályozzák a koronavírus terjedését - közölte a Az eddigi tapasztalatok szerint az első napokban általában betartják az emberek az előírásokat, később viszont már lazul a fegyelem. Olaszországban például egy nap alatt 13 százalékkal nőtt az intézkedéseket megszegők aránya, miközben egy nap alatt minden eddiginél többen, 475-en haltak meg.

 

Rendőrségi drónok figyelmeztették a spanyolokat a kijárási tilalom betartására Madridban. A szigorú óvintézkedést vasárnap vezették be, miután egyetlen nap alatt csaknem duplájára nőtt a koronavírus járvány halálos áldozatainak száma.  A spanyolok a jelek szerint komolyan veszik az előírásokat. Madridban szerda délelőtt csak a fertőtlenítést végző egészségügyi csapatok járták az utcákat, elvétve bukkant fel egy-egy járókelő.  

 

Franciországban százezer rendőr ellenőrzi a kedd déltől érvényes óvintézkedések betartását. A kollektív karanténként emlegetett kijárási tilalom megszegői, akár 46 ezer forint értékű bírságra is számíthatnak. A franciák csakis halaszthatatlan ügy miatt hagyhatják el otthonaikat.

 

Belgiumban a szupermarketekben a nyitás utáni első órában csak a 65 évesnél idősebb vásárlókat engedik be. A járvány kitörése óta ugyanis az emberek pánikszerűen halmozzák fel az alapvető cikkeket, ezért szinte mindig tömeg van a boltokban, ami kedvez a fertőzés terjedésének. Ezért egyre több országban vezetik be az „idősek óráját”  a nagy élelmiszerláncok.  

 

Nagy-Britanniában viszont általános megütközést keltett, hogy a járvány ellenére vasárnap futóversenyt rendeztek egy délnyugat-angliai városban. Bár a kontinenshez képest a szigetországban egyelőre lazábbak az óvintézkedések, a sajtó, a politikusok és a közvélemény súlyos felelőtlenséggel vádolja a félmaraton szervezőit, és a rajthoz álló több, mint hatezer futót.

 

 Floridában is tele voltak a strandok az elmúlt napokban, hiába javasolja az amerikai kormány, hogy az emberek kerüljék a tömeget, és ne tartsanak népes összejöveteleket. Miamiban több ezer diák gyűlt össze a hagyományos tavaszköszöntő partykon.  A turistaközpontban kedd estétől korlátozzák a bárok és szórakozóhelyek nyitvatartását. A koronavírus már minden amerikai államban terjed.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: