2012-06-12 09:51:33• hírek • MTI

Egyre több német félti az állását, és tart a jövőtől

Németországban egyre többen félnek attól, hogy elveszítik az állásukat, és mind többen tartanak a jövőtől.

A Boston Consulting Group (BCG) pénzügyi tanácsadó cég felmérése szerint Németországban százból csupán 13 ember gondolja úgy, hogy a következő nemzedék élete jobb lesz, míg például Kínában a lakosság 83 százaléka bízik abban, hogy a mai gyerekek jobban élnek majd, mind a szülők nemzedéke.
Ez a jelenség akár azzal is magyarázató, hogy a németeknek jelenleg kivételesen jól megy a soruk - írta a felmérést ismertetve a Die Welt című lap. Ugyanakkor a többség attól tart, hogy már a saját életében fordulhat a kocka, ezt jelzi, hogy 53 százalék szerint az euróövezeti válság személyesen is hátrányokat okozhat.

Az állásukat is egyre többen féltik, a reprezentatív felmérésben megkérdezettek 25 százaléka bizonytalan vagy nagyon bizonytalan abban, hogy lesz-e munkája 12 hónap múlva. Egy évvel korábban még csak 12 százalék volt a munkahelyük miatt aggódók aránya.

A németek 39 százaléka szerint nem várható a gazdasági helyzet javulása a következő években. A németek ezzel optimistának számítanak a sok pesszimista között; Franciaországban például a lakosság 52 százaléka, Spanyolországban 51 százaléka, Olaszországban pedig 46 százaléka véli úgy, hogy a helyzet nem javul egyhamar. Ugyanakkor Kínában csupán 13 százalék számít arra, hogy a következő időszak nem a fellendülés ideje lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: