2016-03-21 16:48:16• hírek • Kocsis Zoltán

Egyre több líceumot mozgat meg az Eurotehnicus

Sikeres volt az Eurotehnicus ötletbörze első kiírása, ennek legegyértelműbb jele, hogy a Német-Román Gazdasági Egyesület, a Szatmár megyei prefektúra, a főtanfelügyelőség, a Kolozsvári Műszaki Egyetem és a Kisiparosok Kamarája idei második versenyére a tavalyinál több tanügyi intézmény jelentkezett.

Az ötletbörzét hétfő délben indították útjára Altfatter Tamás alprefektus jelenlétében. Márkos Tibor, a kezdeményező Kisiparosok Kamarájának elnöke beszédében elmondta, az Eurotehnicus azzal a céllal látott napvilágot, hogy egyfajta kapcsolódási pontot hozzon létre egyik részről a szatmári üzleti szféra, az ipar, a másik részről pedig az oktatási intézmények között.

Az idei ötletbörzére összesen nyolc középiskola csapata jelentkezett: a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, az I.C. Brătianu Műszaki Líceum, a nagykárolyi Simion Bărnuțiu Műszaki Líceum (két csapattal), az Unio-Traian Vuia Műszaki Líceum, a George Emil Palade Műszaki Líceum és az avasfelsőfalui Ioniță G. Andron Műszaki Líceum.

Az Eurotehnicus díjait május 9-én adják majd át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: