2008-06-23 16:37:28• hírek • Czinzel László

A hatóságok is készülnek a kánikulára

Videó-konferencián hívták fel a prefektusok figyelmét a közelgő kánikulára.

A hétfőn délben megtartott videó-konferencián mind Eugen Niculaescu egészségügy-miniszter, mind pedig Victor Paul Dobre belügyminisztériumi államtitkár arra kérte a megyék prefektusait, hogy készüljenek fel a hamarosan beköszöntő kánikulára.

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint különösen július hónap elején és végén, illetve augusztus hónap bizonyos időszakaiban lehet országszerte 35 Celsius foknál is magasabb hőmérsékletre számítani.

Nicolaescu miniszter azt tanácsolja a lakosoknak, hogy kánikula esetén ha lehetséges ne tartózkodjanak 11 és 18 óra között a napon, fogyasszanak minél több folyadékot - ásványvizet vagy tartósítószereket nem tartalmazó gyümölcslevet -, öltözzenek minél lengébben és ha lehetőségük van rá, használjanak légkondicionálót és szobai ventilátorokat.

A hatóságnak feladata, hogy a lakosokat értesítse arról, hogy kánikula esetén a városban hol vannak azok a pontok, ahol ásványvizet illetve egészségügyi ellátást kaphatnak. Továbbá létre kell hozni egy olyan telefonszámot, amin rászorulók, elsősorban beteg és idős emberek kérhetik, hogy az alapélelmiszereket házhoz vigyék nekik.

A munkáltatók kánikula esetén arra kötelesek, hogy a nyolc órára személyenként 2-4 liter ásványvizet biztosítsanak a munkásoknak. Ahol nehéz fizikai munkát végeznek, ott a munkaadó köteles csökkenteni a munkaidőt, vagy időlegesen beszüntetni a munkát.

szatmar.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: