2015-05-10 22:33:20• hírek • Hirdetés

Egyre több látogatója van a Megyei Turisztikai Információs Központnak

A tavasz beköszöntével egyre több turista lépi át a Szatmár Megyei Tanács égisze alatt működő, Megyei Turisztikai Központ küszöbét.

A márciusi és áprilisi hónapban 263 személy fordult meg a központban. A külföldi turisták akik információkért tértek be Magyarországról, Moldovából, Szlovákiából, Törökországból, Spanyolországból, Olaszországból, Németországból, Franciaországból, Angliából, Oroszországból, az USA-ból és Ukrajnából érkeztek megyénkbe. Nem hiányoztak a román turisták sem, ők Nagybányáról, Aradról, Nagyváradról, Kolozsvárról, Temesvárról, Brassóból, Nagyszebenből, Suceaváról, Hargita, Bákó, Beszterce, Szilágy megyéből jöttek, de voltak szatmáriak is.

Érdemes megemlíteni, hogy sok kolozsvári, temesvári és aradi diák is úgy döntött, hogy meglátogatják megyénket. A turisták kíváncsiak voltak megyénk látványosságaira, a központ alkalmazottai pedig készséggel álltak a rendelkezésükre és ajánlották, például a Károlyi-kastélyt, az Erdődi várat, az Avasfelsőfalui szabadtéri falumúzeumot.

Május elsején megnyitották kapuikat a termálvizes strandjaink is, melyek számos pihenési lehetőségeket nyújtanak, melynek következtében egy újabb turista-hullám várható megyénkbe.

A Szatmár Megyei Tanács, a Megyei Turisztikai Információs Központtal közösen, tavaly május 20-án elindította a "Legyél turista a saját megyédben" nevet viselő projektet, melynek keretében 2015. március 20. és 2015. április 27. között 880 diák látogatta meg megyénket. A projekt keretében 55 nyugdíjas is részt vett ezeken a kirándulásokon.

A megye déli részén való kirándulás a következő településeket foglalja magába: Erdőd, Ákos, Tasnád, Ady falva, Nagykároly, Kaplony és Kismajtény, az északi pedig: Turc, Kisgérce, Kányaháza, Bujánháza, Bikszád, Avasfelsőfalu, Lunaforrás és Vámfalu.

A Turisztikai Információs Központban egy ajándékbolt is található, ahonnan a látogatók avasi népviseltbe öltöztetett babákat, karkötőket, kalapokat és még sok minden mást vásárolhatnak. Ez úton szeretnénk felkérni a helyi kézműveseket, hogy tegyék  ki pórtékáikat az ajándéküzletbe, a Libertatii tér 21. szám alatt található Turisztikai Információs Központba, eladás céljából, hogy a külföldi és a helyi turisták szatmári szuvenírekkel térhessenek haza.



(hirdetés)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: