2008-10-26 22:53:34• hírek • Csenteri Judit

Egyre több ingatlanügynökség megy csődbe

Egyre több ingatlanügynökség megy csődbe az országban. Szinte minden nap kitörölnek egy ügynökséget a romániai cégnyilvántartásból.

2008-ban eddig 254 ilyen jellegű cég tűnt el a nyilvántartásból, ami 33 százalékkal több csődöt jelent az elmúlt évhez képest – tudósít a Gândul napilap.

A 254 csőd azonban még viszonylag kevésnek számít, hiszen sok cég mielőtt csődbe menne, inkább befagyasztja tevékenységét. A legtöbb ügynökség az Országos Cégbírósági Nyilvántartás szerint Bukarestből tűnik el (44), de szép számban mennek csődbe ingatlanügynökségek Jászvárosban (20) és Temesváron is (18).

Az ügynökségek nyilvántartásból való kitörlései természetesen befolyásolják mindazokat a személyeket is, akik hasonló jellegű céget szerettek volna létesíteni. Így, amíg az elmúlt évben október 15-ig 1.881 ingatlanügynökség jött létre az országban, addig idén mindössze 1.559, vagyis 18 százalékkal kevesebb.

Hivatalos adatok szerint Romániában jelenleg 12.200 ingatlanügynökség fejti ki tevékenységét, amelyek közül több mint egyharmad Bukarestben van jelen. A legkevesebb ilyen jellegű cég pedig Kovászna megyében van bejegyezve, mindössze 34.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: