2017-11-28 10:16:40• hírek • Bede Emőke

Egyre több drogfogyasztót látnak el a sürgősségin

Camelia Iacob, a Drogellenes Központ irányítója arról számolt be, hogy ebben az évben jelentősen megugrott a drogfogyasztók száma.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 2017-ben január és október között tizenöt esetben kellett sürgősségi orvosi ellátásban részesíteni a különféle kábítószerek miatt rosszullétre panaszkodókat.
 

Bár ez a szám nem tűnik önmagában nagynak, azonban ha összevetjük az előző két év adataival, azonnal másként áll a helyzet. 2015-ben öt esetben vettek orvosi segítséget igénybe a drogfogyasztók, akik kivétel nélkül mind kannabisz vagy ennek alkohollal való keverése miatt lettek rosszul. Tavaly mindössze három esetben érkezett hasonló esetről jelentés.
 

Az idei évben, a január-októberi periódusban tizenöt esetet regisztráltak, ezek kannabisz és más pszichoaktív szerek túlzott fogyasztása miatt álltak elő. A tizenöt esetből heten felnőtt korúak, hatan azonban csupán 16-18 év közöttiek. Camelia Iacob szerint határozottan kijelenthető, hogy egyre inkább terjedőben van a drogfogyasztás a városban, és különösen aggasztó, hogy nem csak felnőttek, de fiatalkorúak is képesek hozzáférni különféle pszichoaktív szerekhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: