2009-02-13 19:37:56• hírek • Parajdi Andrea

Egyre több az új jogosítvány

Egyre többen igényelnek új típusú jogosítványt a megyében. Jelenleg közel 4500 új vezetői engedély van forgalomban.

A.tavalyi évben, november 17-én tért át Szatmár megye az európai uniós normáknak megfelelő vezetői engedélyekre, amelyeknek bevezetését az Európai Parlament is kötelezi. Ezeket az új okmányokat szinte képtelenség meghamisítani, s keményebb anyagösszetételük köszönhetően időtállóbbak is.

Campeanu Ioan, a Szatmár Megyei Gépjárműbejegyzési és Jogosítványkibocsátó Közszolgálat irodavezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, az új vezetői engedélyek bevezetése óta sokkal jobb a munkaritmus, s a jogosítványigénylőknek nem kell hosszas sorokat kivárniuk. Míg korábban itt helyben készültek a régi vezetői engedélyek, most már Bukarestben állítják ki az okmányokat. Az igénylőknek 5-7 napot kell várniuk míg kézhez vehetik a jogosítványt.

Jelenleg 4500 új típusú vezetői engedély van forgalomban a megyében, amelyek közül mindössze 1293-at birtokolnak újonnan vizsgázott sofőrök. November 17 óta több mint háromezren cseréltették ki régi okmányaikat. A régi típusú jogosítványt 1996-ban vezették be, s jelenleg ebből a típusból több mint 115ezer érvényes okmányt használnak Szatmár megyében. Campeanu Ioan irodavezető elmondta, a régi engedélyeket csupán 2023-ban vonják ki véglegesen a forgalomból, s mivel a jogosítvány díja sem emelkedik, senkinek sem kell sietnie az iratok lecserélésével.

Campeanu Ioan irodavezető az új jogosítványok előnyeiről tájékoztat.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: