2013-05-08 08:59:19• hírek • MTI

Egyre több autóalkatrészre van szükség

Az Audi és más autógyárak növekvő keresletének kielégítésére fokozza termelését új romániai üzemében a TRW Automotive Holdings - írja az Automotive News Europe hírportál.

Az amerikai autóipari beszállító vállalat ötszörösére tervezi növelni az idén januárban megnyitott nagybányai (Baia Mare) kormánykerék bőrborítás készítő üzemének termelését. Az üzemben az év végére heti 10 ezer munkadarabot állítanak majd elő a jelenlegi mintegy kétezer helyett. Az alkalmazottak számát pedig ennek érdekében a jelenlegi 300-ról 650-re emelik.

A TRW 2004-ben vetette meg a lábát Romániában egy kormánykerék bőrbevonat készítő üzem létesítésével Temesváron. Azóta tevékenységi körét öntvények, bélésanyagok és légzsákok készítésére is kiterjesztette. Nagybánya és Temesvár mellett az amerikai autóipari alkatrész beszállító konszern Oravicabánya (Oravita), Lupény (Lupeni) és Margitta (Marghita) településeken is létesített már üzemeket.

A TRW romániai üzemei 14 nagy autóipari vállalat számára szállítanak alkatrészeket, közöttük a Volkswagen, a Fiat és a Ford konszerneknek.

"A (nagybányai) üzemet elsősorban az Audi szükségletének fedezésére létesítettük" - közölte Ovidiu Ambrus, a TRW romániai üzemvezetője.
A TRW a bőr varrásában jártas szakmunkások magas száma, illetve a főbb szállítási útvonalakhoz való közelsége miatt választotta Nagybányát telephelynek. Az üzem termékeit az Audi 500 kilométerre lévő győri üzeméhez például mintegy hat óra alatt lehet eljuttatni.

Az Automotive News Europe globális autóipari beszállítói ranglistáján a TRW a 12-ik helyezést érdemelte ki a 2011-ben elért 14,7 milliárd dolláros értékesítési árbevételével, melynek 49 százalékát Európában termelte ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: