2006-12-28 17:34:33• hírek • István Löchli

Várja a német munkanélkülieket

 Traian Basescu meghívta a német munkanélkülieket, jöjjenek Romániába dolgozni.
Már több ország jelezte nem szívesen engedi be a román munkavállalókat az országba. A spanyolok kifejezetten rettegnek a Román építőmunkásoktól és máris bizonyos szankciókat léptettek érvénybe, hogy ne lepjék el az országot a román munkavállalók.
 
Ezzel ellentétben Traian Basescu államfő kijelentette, nem a Román munkavállalók fogják ellepni Európát, hanem a külföldi munkanélküliek fognak jönni Romániába. Basescu ezt a Der Spiegel című Hamburgi napilapnak nyilatkozta, és kijelentette Románia szívesen vár minden német munkanélkülit, egyben felszólította a külföldön dolgozó román állampolgárokat, haladéktalanul térjenek haza, mert az országnak szüksége van rájuk.
 
A legújabb statisztikák alapján, az építőipar máris nagy munkaerőhiánnyal küszködik és amennyiben nem térnek haza a más európai országokban dolgozó románok, akkor külföldi munkaerőt kell bevetni, hogy az úgymond újjáépítés akadálytalanul folyatódjon.  Az államfő ígéretet tett arra, hogy a bérek Romániában elfogják érni az európai standardot.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: