2019-12-11 15:10:14• hírek • Bede Emőke

Egyre több a kérdőjel a kettős gyilkosság ügyében

Amint arról többször is beszámoltunk, brutális gyilkosság történt kedden délután a Szatmár megyei Felsőberekszón. Noha az első hírek arról szóltak, hogy rekordidőn belül sikerült kézre keríteni a a feltételezett elkövetőket, mostanra számos tisztázásra váró kérdés merült fel.

Emlékeztetőül, az 53, illetve a 65 éves nő jó barátságot ápoló szomszédasszonyok voltak, és a délutánt is épp az egyikük házában töltötték. Holttesteikre egy helybeli bukkant rá, ki a sokkoló felfedezés után azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívót. Mivel az élettelen testeken számos erőszakra utaló nyomot találtak, így a rendőrök számára azonnal nyilvánvaló volt, hogy kettős gyilkosságról van szó. A környéket haladéktalanul lezárták, a helyszínre pedig a nyomszakértőket is kirendelték, akik megkezdték a terep átvizsgálását. Az egyenruhások ezzel párhuzamosan, az ügyészség vezetésével megkezdték a szemtanúk kihallgatását is.


Ezen kihallgatások során az egyik szomszéd elárulta, hogy egy autó feltűnően hosszasan időzött az áldozat háza előtt. Mivel a férfinak gyanússá vált a helyzet, feljegyezte a jármű rendszámát, és nem habozott azt át is adni a hatóságoknak. A kapott információk alapján egy rendőrségi egység alig néhány kilométerrel odább, Szelestyehuta területén sikerült kézre kerítenie a két férfit.


„Legújabb információink szerint épp a két roma származású férfi volt az, aki jelezte az egyik áldozat férjének, hogy a nők nem nyitják ki a bejárati ajtót. Ennek ellenére továbbra is ők a bűncselekmény első számú gyanúsítottjai, kihallgattuk őket, de más személyeket is. Ebben a pillanatban még senkit nem helyeztünk vád alá” – nyilatkozta a Mediafax híroldal megkeresésére Marius Iancu ügyész.


Mivel tehát a gyanúsítottak ellen jelenleg nincs elegendő bizonyíték, a paplanokkal üzletelő duó egyelőre szabadlábon marad. Hogy a férfiak csak rosszkor voltak rossz helyen, vagy valóban ők felelősek a két nő haláláért, egyelőre nem tudni, ahhoz azonban nem fér kétség, hogy Felsőberekszón a bizonytalanság miatt jelenleg igencsak puskaporos a hangulat.


Amint további információkkal rendelkezünk, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: