2010-07-20 18:17:15• hírek • Póti Orsolya

Egyre több a hamisított márkatermék

Szatmárnémetiben egyre inkább virágzik a márkás termékek hamisított váltoyatának forgalmazása. A probléma csak annyi, hogy van, aki tudatosan vásárol hamis márkaterméket, és sokan nem tudják, hogy például vadonatúj adidas termékük hamis.

A tavalyinál sokkal jobban elterjedt városunkban is a márkás termékek hamisítása; lassan minden neves márkaterméket utánoznak a piacon. A legtöbb lakónegyed üzletei hemzsegnek a különféle hamis árutól, ami nem csak a gyártónak, hanem a felhasználónak is kárt okozhat. Sokan tudatosan vásárolják meg a hamis terméket, éppen a logó vagy az árkülönbségek miatt, viszont vannak olyanok is, akik azt hiszik, hogy a legjobb eredeti cuccot viszik haza jutányos áron.

A Szatmárnémetiben található adidas Franchise munkatársai segítségével leginkább az ilyesmiben nem jártas vásárlók figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy hogyan kerüljék el a hamis termékek beszerzését. A legfontosabb, hogy vásárlás előtt a kívánt terméket alaposan vizsgáljuk meg, leginkább a márkajelzésre (a logóra) érdemes odafigyelni, mert ez a legfeltűnőbb. Minden termék belső vagy külső részén megtalálható egy kicsi címke, amelyen fel van tüntetve a bizonyos márka hivatalos pecsétje, valamint rajta van a termék gyártásának dátuma és két nyilvántartási kód. Emellett - főként a ruhákban - találunk egy hosszabb címkét, amelyen használati útmutató, mosási feltételek és az anyag típusa segíti a vásárlót abban, hogy a számára legmegfelelőbb terméket kiválassza.



A címkén feltétlenül kell szerepeljen a márkacég hivatalos pecsétje


Továbbá fontos, hogy olyan üzletben vásároljuk meg a kívánt márkaterméket, amelynek hivatalos papírja van arról, hogy ezt árusíthatja. Ha az üzlet eladói nem tudnak felmutatni erről szóló tanúsítványt, akkor minden bizonnyal hamis árut forgalmaznak. Jó tudni azt, hogy legtöbb hamisított termék ruhadarab, és nem cipő. A márkás cipők hamisítása sokkal körülményesebb, mivel a vásárló elvárja a garanciapapírt, amit sokan nem tudnak előállítani. Azonban az okosabbak itt is túljárnak az ember eszén, legfeljebb nem adnak papírt.

A „csomagtartós", olcsóbban beszerezhető márkatermékek viszont nagy részben eredeitek. Ez nem meglepő, mivel a forgalmazók nagy tételben külföldről szerzik be az árut, azonban a márkatermékek efféle forgalmazása nagyon érinti az eredeti termékeket árusító cégeket.  Sajnos egyre többen megelégszenek a hamis, rossz minőségű termékekkel, azonban egyesek csak a minőségre, az eredetiségre és valahol az egyediségre vágynak, ezért meg is fizetik ennek az árát. Az eredeti márkatermékek magas árát pedig nem az eladó, vagy a cégtulajdonos adja meg, hanem maga a gyártó, maga a név. A probléma csak annyi, hogy a név egyre elcsépeltebb lesz, az utcákon egyre többen rohangálnak ugyanolyan cuccokban, és egyre több panasz érkezik az eredeti termékeket forgalmazó üzletekbe is.

Szatmárnémetiben a hamis márkatermékek forgalmazása egyre jobban érinti az eredeti termékeket forgalmazó üzleteket. A már említett márkabolt emiatt több mint 15 százalékos árcsökkenést tapasztalt ebben az évben. De ez igazán csak olyanoknak számít, akik megfizetik a minőséget és ismerik a márkát. Nem csak a márkatermékek, hanem az elektronika, parfüméria stb. területén is virágzik a hamisítás, ezért jól oda kell figyelni vásárláskor. Arra a kérdésünkre, hogy hogyan lehetne ezt egy időre meggátolni, vagy esetleg megszüntetni nem kaptunk konkrét választ. A hamisított termékek ellenőrzése a márkavédelem feladata lenne, csak a nagy elburjánzás miatt az már nem tud ellene semmit sem tenni.



A kisebb címke egyik oldalán fel van tüntetve a termék gyártási időpontja és nyilvántartási kódjai


Azok, akik megszeretnék tudni, hogy Adidas márkatermékük hamis  vagy eredeti, térjenek be az Adidas Franchise-be, a Stefan cel Mare utca 4. szám alá, ahol az üzlet alkalmazottai segítségükre lesznek ebben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: