2019-10-31 09:28:56• hírek • Bede Emőke

Egyre több a felső légúti megbetegedéssel vagy tüdőgyulladással kezelt páciens

Noha a vastagabb kabátokat még csak néhány napja kellett elővennünk, a háziorvosok már most több száz felső légúti megbetegedést és tüdőgyulladást regisztráltak.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott jelentés szerint az október 27-tel záruló héten 464 új felső légúti megbetegedést jegyeztek szerte a megyében. Életkori megoszlás szerint 73 páciens még az első életévét sem töltötte be, a 2 és 4 év közöttiek 118-an, az 5 és 14 év közötti betegek pedig 105-en voltak. A 15 és 49 év közötti személyek száma 107, az 50 és 64 év közötti betegek száma 38, a 65 év felettiek sorában pedig 23 megbetegedést jegyeztek az elmúlt héten. Ami a tüdőgyulladásos eseteket illeti, az elemzett időszakban nem kevesebb mint 94 személyt diagnosztizáltak e betegséggel az orvosok.


 Annak ellenére, hogy úgy a felső légúti megbetegedések, mint a tüdőgyulladásos esetek száma számottevően megemelkedett, szerencsére ez nem mondható el az influenzáról, ugyanis ebben a kategóriában újabb pácienseket nem regisztráltak az elmúlt héten.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: